Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Idee inedită la Cluj: Un scriitor a lansat în pandemie biblioteca din scara blocului

twitter.com
carti

Gabriel Bota a făcut o bibliotecă în scara blocului ca să promoveze cititul. Biblioteca din scara blocului are peste 200 de cărţi. Oricine poate împrumuta o carte cu condiţia să o returneze, anunță MEDIAFAX.

Dacă ai carte, ai parte chiar şi în pandemie. După ce muzeele, teatrele şi cinematografele s-au închis, Gabriel Bota, un scriitor din Cluj-Napoca, nu a vrut să se oprească din a promova cultura. A făcut o bibliotecă chiar în scara blocului unde locuieşte şi îi invită pe vecini să se relaxeze, citind. Acest proiect nu este singurul din ţară. Biblioteci în scara blocului mai sunt şi în Bucureşti, Constanţa sau Baia Mare.

„Ideea de a promova cartea în sine şi lectura e o obişnuinţă de viaţă pentru mine şi ideea a venit pur şi simplu. Un prieten mi-a donat raftul din spate şi pur şi simplu ad-hoc am avut cărţile şi le-am pus. Aşa s-a născut biblioteca în scara de bloc şi ideea de a promova cartea şi scriitorii români printre vecini. Oricine poate să împrumute o carte sau chiar mai multe. Am avut vizitatori de la Bucureşti, au venit de la Constanţa, vecinii din blocurile de lângă. Au venit, au luat cărţi, au pus înapoi”, a explicat scriitorul Gabriel Bota.

Vecinii au fost extrem de încântaţi de ideea lui Gabriel, care are de gând să deschidă biblioteci şi în alte blocuri din Cluj-Napoca.

„E o idee super. Până şi părinţii mei care au venit în vizită şi au văzut, au zis că vor să implementeze chestia asta şi la ei în scară. Ai împrumutat de aici o carte? Sincer nu, eu citesc mai mult în engleză. Mama lui a luat o carte şi a zis că o aduce înapoi. Mă gândesc mai mult să donez nişte cărţi în română”, a explicat Andreea Acatrinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.