Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ideea unui nou referendum pentru Brexit ia amploare - Jeremy Corbyn nu exclude o nouă consultare populară

BBC
 Jeremy Corbyn

Liderul opoziţiei britanice, laburistul Jeremy Corbyn, nu a exclus joi un nou referendum cu privire la ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) şi a subliniat că un asemenea vot nu ar trebui să fie o ”reeditare” a celui de la 23 iunie 2016, relatează Reuters preluată de news.ro

Corbyn a subliniat că nu-i revine doar lui să stabilească poziţia Partidului Laburist (Labour) cu privire la un eventual nou referendum.

”Dacă are loc un al doilea referendum, partidul va tebui să decidă care va fi rolul său (...), dar eu nu pot să accept ca acest vot să fie o simplă reeditare a ceea ce s-a petrecut în 2016”, a declarat Jeremy Corbyn într-i reuniune, la Hastings, în sudul Angliei.

”Va trebui să aibă loc o discuţie despre opţiunile pe care le vom prezenta”, a adăugat el.

”Dacă Guvernul rămâne intransigent, dacă susţinerea opţiunii pe care o prezintă Partidul Laburist este blocată de interese de partid, dacă ţara riscă dezastrul unui «no deal», atunci datoria noastră este să vedem alte opţiuni (...), şi anume aceea a unui vot”, a precizat liderul laburist.

Britanicii ar vota în proporţie de 56% la 44% în favoarea unei rămâneri a ţării în UE dacă ar fi întrebaţi acest lucru într-un referendum, potrivit unui sondaj YouGov realizat miercuri, 16 ianurie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.