Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Identitatea descentralizată este calea de combatere a furtului de date și de confidențialitate

linkedin.com
criptomonede world pamant glob

Identitatea descentralizată este o funcție a tehnologiei blockchain care oferă utilizatorilor beneficii din lumea reală rapid și ușor, permițându-le să beneficieze de lucruri precum conectări mai ușoare, verificări mai rapide ale creditelor și o experiență online mai lină.

Proliferarea de site-uri web, hub-uri de comerț electronic și platforme de socializare înseamnă că putem avea cu toții o bază de date imensă de autentificări, parole și nume de utilizator de reținut. Pe măsură ce acestea cresc, utilizarea managerilor de parole a devenit obișnuită (la fel ca și utilizarea parolelor unice și autentificarea cu doi factori) pentru a permite în mod eficient site-urilor web și serviciilor să verifice identitatea noastră, conform cointelegraph.com

Rezultatul este că utilizatorul final se confruntă acum cu un număr aproape copleșitor de cercuri prin care își poate pierde parola, aplicația de autentificare cu doi factori sau accesul la smartphone-ul lor.

Întregul proces de tranzacționare online a devenit mult mai complicat. Cu toate acestea, odată cu apariția blockchain-ului, companiile sunt acum într-o poziție mult mai puternică pentru a oferi clienților și utilizatorilor finali un proces de verificare a identității mult mai raționalizat, care elimină multe obstacole și are avantajul suplimentar de a nu pune utilizatorii în pericol. confidențialitate dăunătoare sau încălcări de date.

Zona de creștere

Rețelele digitale și sociale au devenit o parte indispensabilă a vieții de zi cu zi pentru oamenii din întreaga lume: „Peste 4,5 miliarde de oameni folosesc acum internetul, în timp ce utilizatorii de rețele sociale au trecut de 3,8 miliarde de euro”. Cu toate acestea, utilizarea incorectă a datelor rămâne o problemă majoră. Aceasta este o problemă uriașă pentru toate părțile interesate din economia digitală: indivizi, întreprinderi și guverne.

Cadrele de identitate digitală de astăzi sunt centralizate, suferă de o lipsă tot mai mare de încredere, nu sunt portabile și nu oferă consumatorilor niciun control asupra propriilor informații personale. Încrederea a fost erodată în continuare de încălcări ale datelor de înaltă calitate și de confidențialitate, de exemplu, încălcarea confidențialității Facebook – Cambridge Analytica care a dus la recoltarea detaliilor personale ale milioanelor de utilizatori ai site-ului de socializare pentru a construi profiluri de alegători.

Furtul de identitate, frauda online și încălcarea datelor costă în fiecare an economia globală în miliarde, iar acest număr crește pe măsură ce crește utilizarea serviciilor digitale. În plus, 1,7 miliarde de oameni din întreaga lume nu au acces la servicii financiare, iar încă 1 miliard nu au identitate recunoscută legal. Acest lucru reprezintă o provocare unică pentru a se asigura că aceste persoane nu sunt lăsate în urmă și nu pierd beneficiile economice ale lumii digitalizate.

ID-ul descentralizat este soluția

Identitatea descentralizată sau DID poate fi încorporată în diferite aplicații pentru a permite utilizatorilor blockchain să beneficieze de numeroasele avantaje ale tranzacției și comunicării datelor și activelor într-o rețea blockchain sigură și descentralizată - reducând astfel riscurile menționate mai sus.

În lumea digitală, identitatea este esențială pentru tot ceea ce fac oamenii online și, ca indivizi care încearcă să aibă succes în lumea digitală, a putea dovedi cine sunt este esențial pentru incluziune, egalitate și oportunități.

Pentru întreprinderi, a putea opera fără costurile extreme ale securității datelor este un beneficiu economic pe lângă valoarea câștigată în încrederea consumatorilor. Abordarea exclusivă a clienților costă băncile o sumă imensă în costurile administrative.

Cu toate acestea, prin utilizarea unei alternative DID, există un câștig imediat în eficiență și economii continue de costuri. Acest lucru va oferi atât băncilor, cât și celor mai mari întreprinderi, scările economice care nu erau posibile anterior. Acesta este motivul pentru care guvernul nostru (în Vietnam) înțelege importanța implementării blockchain-ului, iar Nguyễn Xuân Phúc, prim-ministrul Vietnamului, a plasat criptomoneda și blockchain printre primele cinci priorități naționale ca parte a celei de-a patra revoluții industriale.

Ceea ce este clar este că problemele privind datele și încălcările confidențialității nu vor dispărea. Cu tot mai mulți oameni care folosesc smartphone - uri, calculatoare și laptop - uri, și mass - media sociale folosesc prognoza să crească la 4,4 miliarde până în 2025, din păcate, va exista posibilitatea de ample pentru actorii rău intenționate și de hackeri pentru a încerca și ciupi chiar mai multe informații personale și a pus identitatea a tuturor persoanelor online expuse riscului.

Blockchain poate și oferă o soluție în acest sens. Ne așteptăm ca DID să devină un caz de utilizare major pentru blockchain în următorii cinci ani și credem că aceasta reprezintă oportunitatea perfectă pentru tehnologie de a demonstra că a sosit timpul. Mai mult, este capabil să ofere o alternativă mai sigură, mai rapidă și mai puțin centralizată la statu quo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.