Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IDF prezintă noi dovezi - Convorbire interceptată între oficiali Hamas: Știau că o rachetă din Gaza a lovit spitalul și au umflat numărul victimelor

parcare spital gaza

Purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, acuză gruparea teroristă Hamas că a indus în mod intenționat în eroare mass-media internaționale, susținând că o rachetă eșuată lansată de Jihadul Islamic palestinian a fost o lovitură aeriană israeliană în Fâșia Gaza care a ucis sute de persoane.

Hagari, într-un briefing în limba engleză pentru presa internațională, citește o transcriere tradusă a unei convorbiri interceptate între doi oficiali Hamas, în care aceștia vorbesc despre racheta eșuată a Jihadului Islamic care a lovit Spitalul Baptist Al-Ahli, în urma unui baraj lansat dintr-un cimitir din Gaza.

"Potrivit informațiilor noastre, Hamas a verificat rapoartele, a înțeles că a fost o rachetă a Jihadului Islamic care a ratat focul și a decis să lanseze o campanie mediatică globală pentru a ascunde ceea ce s-a întâmplat cu adevărat", spune Hagari.

"Au mers atât de departe încât au umflat numărul victimelor", spune el.

Hagari spune că Hamas "a înțeles cu certitudine absolută că a fost o rachetă trasă greșit de Jihadul Islamic care a avariat spitalul".

El susține că rachetele au fost trase dintr-un cimitir din spatele spitalului.

Arătând o fotografie a parcării pârjolite a spitalului, Hagari spune că pagubele produse în parcarea spitalului au fost cauzate de impactul rachetei și din cauza cantității mari de combustibil care se afla încă în proiectil când acesta a căzut scurt.

El spune că, dacă ar fi fost vorba de o lovitură aeriană israeliană, "am fi văzut cratere și pagube structurale ale clădirii, ambele nefiind identificate în acest incident".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.