Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ieșire NERVOASĂ, la patru ani de la Colectiv: Ponta și Băncioiu dau lecții de moralitate

Președintele PMP, Eugen Tomac, a afirmat, miercuri, la patru ani de la tragedia de la Colectiv, că România încă este ”un stat eșuat”, nereformat. ”Ponta și Bănicioiu dau lecţii de moralitate şi şantajează Guvernul în Parlament pentru că fără votul lor nu trece”, a adăugat el.

Citește și: Traian Berbeceanu a EXPLODAT la adresa șefilor numiți politic din Poliție , după ce un luptător de la trupele speciale ale IPJ Alba a MURIT subit

”Patru ani de la tragedia de la Colectiv. O durere încă nealinată şi un stat eșuat. Vreau să transmit un gând din inimă supravieţuitorilor de la Colectiv, familiilor şi prietenilor victimelor celor care au pierit în poate cea mai mare tragedie de după căderea comunismului. Dumnezeu să-i aibă în grija sa pe cei 64 de tineri care şi-au pierdut vieţile într-un mod atât de dureros şi nedrept. Pe lângă tristeţea profundă pricinuită de această comemorare, mă încearcă un sentiment profund de revoltă în constatarea simplă a faptului că, după patru ani, nu s-a schimbat mare lucru. România încă nu este pregătită pentru a face faţă unei asemenea tragedii dacă Doamne, fereşte! s-ar repeta”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

El precizează că sunt mii de şcoli, spitale, teatre, stadioane sau alte locuri de întruniri publice care funcţionează în continuare fără autorizaţie de incendiu de la ISU, iar ”legea pare să fie din nou facultativă”.

”S-au amenajat mai multe paturi prin ţară pentru „marii arşi”, dar dotările sunt încă precare, iar problema infecţiilor nosocomiale încă este la fel de acută. Mai mult, există în continuare suspciuni privind calitatea biocidelor folosite. Clasa politică nu s-a schimbat. Ponta şi Bănicioiu, aflați la putere când tineri nevinovați au murit după ce autoritățile au decis să-i ţină în ţară, dau lecţii de moralitate şi şantajează Guvernul în Parlament pentru că fără votul lor nu trece. De sistemul de reacţie în situaţii de urgenţă se ocupă eternul Arafat, un om desensibilizat şi care a avut suficient timp pentru a da măsura competenţei. Justiţia nu a fost în stare să afle adevărul şi nici să facă dreptate. S-au făcut dosare cu mare tămbălău şi nici acum nu am aflat ce s-a întâmplat în acea noapte nenorocită. Este foarte important ca România să nu uite această rană sângerândă şi memoria tristă a acestei tragedii să împingă la schimbare. Măcar trei lucruri şi tot putem face:

1. O reformă reală în Sănătate, aşa cum fusese ea propusă în 2012, care să aibă printre priorităţi şi rezolvarea problemei infecţiilor nosocomiale. Asta înseamnă inclusiv alocări bugetare care să ne apropie de media europeană de 10% din PIB pentru Sănătate.

2. O reformă reală a sistemului de reacţie în situaţii de urgenţă, inclusiv prin schimbarea actualei conduceri.

3. O Justiţie care să-şi facă datoria de a elucida ce s-a întâmplat la Colectiv, de a împărţi dreptatea şi de a-i trage la răspundere pe vinovaţi. Pentru că tot sunt fără şefi aproape toate parchetele importante, poate atunci când se vor face interviuri în vederea propunerilor, o condiţie ar trebui să fie şi rezolvarea acestui caz atât de dureros. #Colectiv #NuUităm”, a

Miercuri, 30 octombrie 2019, se împlinesc patru ani de la tragedia din clubul bucureștean Colectiv. 27 de tineri au murit atunci în incendiu, iar alţi 146 au fost răniţi şi transportaţi la spitalele din Capitală. Apoi, în săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în unitățile spitalicești, iar în iulie 2017, un alt rănit din Colectiv a murit. În total, 65 de morți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.