Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ierarhul preferat al tinerilor s-a rugat alături de un grup de copii cu nevoi speciale

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul s-a întâlnit cu un grup de copii cu nevoi speciale din eparhia Sucevei și Rădăuților. Cu acest prilej, ierarhul a oficiat Sfântul Maslu la paraclisul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

„A fost prilej de a le întări credința și dragostea, de a-i încredința, din nou și din nou, că sunt importanți, unici, și că, pentru fiecare dintre noi contează, pentru că ne sunt lecții de curaj, de luptă și de dragoste, atât ei, dar cu atât mai mult părinții lor”, au declarat reprezentanții Centrului Împreună pentru succes, Suceava, partenerul Sectorului Catehizare, tineret și educație pentru viață, al Arhiepiscopiei în acest proiect.

Proiectul se desfășoară pe tot parcursul lunii august în majoritatea bisericilor si mănăstirilor din județ, unde copiii cu nevoie special participă la Taina Sfântului Maslu și la ateliere de creație tematice, la jocuri și concursuri educative și la sesiuni catehetice.

„Rolul acestui proiect este de a crea o comunitate locală a copiilor cu nevoi speciale, cât și a părinților, în sânul bisericii, în cadrul căreia să desfășurăm activități frumoase și utile, înfrumusețând copilăria celor mici și întărind în credință, dragoste și nădejde părinții speciali”, a declarat Bianca-Gabriela Roman, referent la Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață al eparhiei.

„Ne dorim ca, înaintea orelor nenumărate de terapie, să sporim rugăciunea și să ne îndreptăm inima către Tatăl nostru cel Ceresc, aducându-ne aminte că, înainte de vindecarea trupului, sufletul tânjește după curățire și înnoire.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.