Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, finanțează Raiffeisen Bank cu 720 milioane lei, pentru IMM-uri

Raiffeisen

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, furnizează Raiffeisen Bank Romania un pachet de finanţare în sumă de 720 milioane lei (echivalentul a 168 milioane dolari) pentru a îmbunatati finanţarea oferită IMM-urilor, proiectelor cu impact pozitiv asupra mediului şi segmentului ipotecar, anunță MEDIAFAX.

Pachetul de finanţare constă într-o investiţie de 240 milioane de lei în obligatiuni care se vor califica drept capital de nivel 2 conform acordului Basel III, care vin să imbunatateasca baza de capital a băncii, precum şi un împrumut în sumă de 480 milioane RON. Investiţiile IFC vor ajuta Raiffeisen Bank România să-şi extindă portofoliul de împrumuturi către IMM-uri, să majoreze finanţările pentru proiecte dedicate energiei sustenabile, precum şi pentru susţinerea creditelor ipotecare, inclusiv credite ipotecare verzi.

Citește și: Guvernul Orban, dinamitat din interior: Îmi doresc din toată inima să fie sfârșitul unui asemenea mod de a face politică

„Pe langa ajutorul acordat Raiffeisen Bank pentru a-şi consolida baza de capital, finanţarea va da posibilitatea băncii să-şi majoreze capacitatea de finanţare a locuinţelor verzi şi să-şi sporească activitatea de finanţare sustenabilă“, a declarat preşedintele şi CEO-ul Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen. „Finanţarea ne va ajuta de asemenea să sprijinim în continuare IMM-urile din România, în condiţiile în care deşi joacă un rol important în crearea de valoare economica şi noi locuri de muncă, acestea se confruntă cu provocări atunci când au nevoie de finanţare“.

„Această investiţie face parte din strategia IFC de dezvoltare a pieţelor de capital in România“, a declarat Vittorio Di Bello, senior manager în cadrul IFC, Grupul pentru Instituţii Financiare, Europa şi Asia Centrală. „Este prima emisiune de obligaţiuni subordonate în moneda locală de pe piaţa românească şi constituie un semnal clar cu privire la progresul înregistrat de pieţele de capital din România în ultimii câţiva ani“.

Începând din anul 2004, IFC a oferit băncii finanţare în sumă de 61 milioane dolari prin intermediul unui împrumut pentru finanţarea IMM-urilor şi prin investiţii în obligaţiuni emise de către bancă.

Citește și: DNA a deconspirat o altă rețea importantă! .

Raiffeisen BANK, subsidiara a Raiffeisen Bank International Austria, are active totale de 42,4 miliarde lei şi venituri de aproape 2 miliarde lei (la data de 30 septembrie 2019). Banca deserveşte peste 2 milioane de clienti persoane fizice, aproximativ 91.000 de IMM-uri şi peste 5.750 de societăţi comerciale de dimensiuni medii şi mari.

IFC este membră a Grupului Băncii Mondiale și este cea mai mare instituție globală de dezvoltare concentrată pe sectorul privat din piețele emergente. În exerciţiul financiar încheiat la 31 dec. 2019, a oferit ţărilor în curs de dezvoltare o finanţare pe termen lung în sumă de peste 19 miliarde dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.