Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iga Swiatek solicită premii egale între bărbați și femei la turneele ATP și WTA

Sky Sports
Iga Swiatek

Poloneza Iga Swiatek, care domină tenisul feminin, a solicitat miercuri premii egale între bărbaţi şi femei la turneele ATP şi WTA, aşa cum este deja cazul la competiţiile de Mare Şlem, informează AFP.

Situaţia din tenis "este mai bună decât în majoritatea celorlalte sporturi, dar mai sunt lucruri de făcut în ceea ce priveşte egalitatea premiilor la turneele WTA comparativ cu cele ale ATP", a explicat Swiatek într-o conferinţă de presă, înaintea debutului său la turneul WTA 1.000 de la Madrid, împotriva austriecei Julia Grabher, în turul secund.

Poloneza, deţinătoarea titlului la Roland Garros şi US Open, a câştigat săptămâna trecută turneul WTA 500 de la Stuttgart, succes care i-a adus în cont puţin peste 100.000 de euro. Spaniolul Carlos Alcaraz, numărul doi mondial, a plecat în schimb cu un cec de 475.000 de euro după victoria sa la turneul ATP 500 de la Barcelona.

"Turneele de Mare Şlem sunt deja la acelaşi nivel, este bine, dar ar fi bine dacă WTA s-ar concentra pe acest subiect. Însă nu vreau să spun mai multe, pentru că este mult business şi uneori politică. Pot doar să spun că ar fi frumos ca sportul nostru să fie egal, mai ales că facem cam aceeaşi treabă", a adăugat Swiatek.

Admiţând că tenisul masculin poate fi "mai frumos de urmărit, deoarece jucătorii pot face mai multe lucruri, fiind mai puternici fizic şi biologic", jucătoarea poloneză a subliniat că tenisul feminin este "mai coerent în ceea ce priveşte jocul" şi că au existat "uneori mai multe emoţii, deoarece suntem femei şi arătăm ceva mai multe emoţie".

US Open a fost primul turneu de Grand Slam care a oferit un fond egal de premii, în 1973, între bărbaţi şi femei. A durat până în 2001 pentru ca Australian Open să urmeze exemplul american, iar în 2007 au făcut acest pas şi turneele de la Roland Garros şi Wimbledon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.