Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon a asociat acțiunile Maiei Sandu de combatere a `propagandei` cu distopia lui Orwell

Deschide.md
Igor Dodon

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a încântat pe moldoveni cu o nouă inițiativă - crearea unui "minister al adevărului", ca în romanul distopic "1984" al lui George Orwell, consideră fostul preşedinte moldovean, Igor Dodon, transmite TASS.

Astfel a reacționat politicianul la decizia liderului moldovean privind noul centru național pentru combaterea propagandei, care ar fi chipurile proiectată asupra republicii de către Rusia. "Sandu ne-a încântat cu înființarea unui minister al adevărului, ca în celebrul roman "1984" al lui George Orwell.

Astăzi, acesta este principalul lor departament, care se va ocupa de falsificarea constantă a oricărei informații importante din punct de vedere social, statistic, istoric, de interpretarea evenimentelor din mass-media, educație, artă și alte domenii ale vieții" - a spus Dodon. După cum a subliniat fostul președinte al Republicii Moldova, noul centru va fi creat în ajunul alegerilor locale, care poate fi considerat prologul campaniei pentru funcția de lider al statului.

El a adăugat că Sandu încearcă în mod activ să "falsifice realitatea", împreună cu Partidul Acțiune și Solidaritate, de guvernământ. "Alegătorilor li se va explica de ce promisiunile preelectorale ale actualului guvern de a începe "vremuri bune" au "eşuat", de ce țara trece prin cea mai gravă catastrofă în economie și sfera socială de la începutul anilor '90 şi de ce se intensifică dușmănia dintre oameni.

O astfel de explicație a fost deja găsită - Rusia este de vină pentru tot, cu care nici Sandu, nici guvernul său nu au vrut să negocieze în interesul poporului moldovenesc" - a subliniat Dodon.

Anterior s-a anunţat că Maia Sandu a informat crearea unui centru național pentru combaterea "propagandei ruse".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.