Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon: Curtea Constituțională nu i-a permis Maiei Sandu să demită miniștrii după plac

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, se arată mulțumit de hotărârea luată astăzi de Înalta Curte (CC), deoarece președinta Maia Sandu, nu va avea dreptul să schimbe miniștrii Guvernului în exercițiu.

„CC a indicat din nou care este locul Președinției și nu i-a permis Maiei Sandu să încalce Constituția, să schimbe miniștrii și să numească alții, la discreția sa, în condițiile în care Guvernul asigură interimatul”, scrie Dodon pe canalul său de pe Telegram.

Potrivit lui, „este o decizie corectă a CC de a permite Guvernului interimar să numească în funcțiile vacante conducătorii de nivelul doi și trei: secretari de stat și directori ai departamentelor, agențiilor. Astfel, nu va fi admisă blocarea activității instituțiilor de stat”.

Igor Dodon a mai precizat că este „o decizie foarte corectă privind acordarea unor împuterniciri suplimentare Guvernului interimar în cazul în care Parlamentul va declara instituirea stării de urgență”.

Înalta Curte a admis parțial sesizarea președintelui Maia Sandu, prin care s-a solicitat să fie declarate neconstituționale unele prevederi din Legea cu privire la Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.