Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon, din arestul la domiciliu, o atacă pe Maia Sandu: Nu vrea să asculte

Inquam Photos / Andrei Mardari
Igor Dodon

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu o reacție după ce Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat noile majorări la tarifele energiei termice.

Potrivit acestuia, asta se întâmplă pentru că actuala Guvernare PAS a Maiei Sandu nu vrea să asculte nici cetățenii proprii, aflați la proteste în stradă, nici politicienii, care au o experiență pozitivă în gestionarea treburilor statului, transmite Știri.md.

"Agentul termic centralizat în Chișinău, Bălți și Comrat s-a scumpit semnificativ, fiind stabilite tarife pe care o bună parte dintre cetățeni, în special pensionari, pur și simplu nu le vor putea achita și vor acumula datorii.

Asta se întâmplă pentru că actuala Guvernare PAS a președintelui Maia Sandu nu vrea să asculte nici cetățenii proprii, aflați la proteste în stradă, nici politicienii, care au o experiență pozitivă în gestionarea treburilor statului.

În contextul scumpirilor anunțate astăzi, revin cu propunerea ca autoritățile statului urgent să plafoneze tarifele la gazele naturale până la 10-12 lei pentru toți consumatorii.

Această măsură va permite chiar și reducerea tarifelor la agentul termic, astfel ca cetățenii să plătească mai puțin decât iarna trecută.

Repet, o plafonare a tarifelor la gazele naturale, după modelul mai multor state, inclusiv a vecinilor noștri, Ucraina și România, este absolut necesară.

Recent am propus și soluția de unde să ia bani Guvernul, pentru a acoperi diferența de tarif la gazele naturale.

Orice întârziere în luarea acestor măsuri va costa foarte mult fiecare cetățean al Republicii Moldova, inclusiv susținătorii actualei conduceri a statului. Iar afacerile care vor falimenta în următoarele luni, vor provoca o altă criză în lanț, cu efecte negative pentru economie, pentru bugetul public, dar și pentru întreaga societate", se arată în postarea lui Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.