Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon îl felicită pe Alexandr Lukasenko pentru înabușirea revoltelor ce au urmat după alegerile prezidențiale din Belarus nerecunoscute internațional

Deschide.md
dodon lukasenko

Igor Dodon îl laudă pe Alexcandr Lukașenko pentru modul în care a reprimat protestele din Belarus. Acest lucru reiese dintr-o discuție a celor doi.

„Cum aș fi putut să nu o țin. Înțeleg că și în Moldova ar fi fost bună această experiență”, i-a răspuns Lukașenko, transmite Deschide.md.

Iar Dodon îl completează spunând că „acum se pregătește urmează să avem alegeri anticipate și cred că ei vor încerca să de-a lovitura dar dumneavoastră ați dat un exemplu”.

După alegerile prezidențiale din Belarus, au început o serie de proteste în masă, mitinguri provocate de ceea ce majoritatea consideră a fi măsluirea alegerilor prezidențiale. De atunci protestele au loc fără întrerupere deși peste 12 mii de participanți au fost reținuți, mulți dintre ei maltratați, jurnaliștii străini și-au pierdut acreditările iar internetul a fost blocat temporar.

Protestatarii cer organizarea de noi alegeri prezidențiale corecte și libere, demisia președintelui Alexandr Lukașenko care potrivit rezultatelor oficiale ar fi obținut peste 80 la sută din voturi și eliberarea deținuților politici.

Lidera opoziției, Svetlana Tihanovskaia – fostă candidată la alegerile prezidențiale din august - a fost nevoită să se exileze în Lituania și i-a cerut recent lui Alexander Lukașenka să demisioneze până pe 25 octombrie sau sindicatele și opoziția unită vor declanșa o grevă generală națională.

UE și Statele Unite au refuzat să-l recunoască pe Lukașenko drept conducătorul legitim al Belarusului, după alegerile din 9 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.