Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon INSISTĂ pentru alegeri parlamentare anticipate şi exclude o alianţă cu democraţii

Liderul socialiştilor Igor Dodon, care a câştigat alegerile prezidenţiale în Republica Moldova, s-a declarat vineri categoric împotriva unei alianţe între partidul său şi cel Democrat în perspectiva unei eventuale reconfigurări a alianţei majoritare în parlament, insistând asupra convocării de alegeri legislative anticipate, relatează Radio Chişinău.

Într-un interviu pentru portalul Noi.md, Igor Dodon susţine că o alianţă cu PD şi cu foşti deputaţi care au părăsit Partidul Comuniştilor ar însemna că 'Partidul Socialiştilor (PSRM) nu va trece în viitorul parlament'.

'Deja avem exemple. Şi (Mihai) Ghimpu (Partidul Liberal /PL/), şi (Vlad) Filat (PLDM/) sunt nişte cadavre politice, iar (Vladimir) Voronin (Partidul Comuniştilor /PCRM/) este foarte aproape de asta. De aceea, eu cred ca Partidul Socialiştilor nu va face asemenea greşeli. Partidul Socialiştilor a fost votat ca partid de opoziţie faţă de actuala putere. De aceea, dacă Partidul Socialiştilor va intra în coaliţie cu Partidul Democrat, atunci el nu va mai exista', a subliniat fostul lider al PSRM.

Citeşte şi: Răspunsul lui Erdogan dă fiori reci Europei. România este direct vizată

În acelaşi interviu, el s-a pronunţat pentru convocarea alegerilor parlamentare anticipate în Republica Moldova.

'Actuala majoritate parlamentară are câteva variante. Prima, să meargă la alegeri parlamentare anticipate pentru ca poporul să aleagă o altă majoritate parlamentară. A doua variantă - să implementeze reformele cerute de FMI. Atunci popularitatea lor, care în prezent este de 8%, va fi de minus opt peste un an, pentru că FMI cere majorarea vârstei de pensionare şi majorarea tarifelor, reducerea cheltuielilor în agricultură, majorarea impozitelor etc. Sau ei pot să nu facă aceste reforme, atunci nu vor fi bani şi ei vor falimenta. Şi vor fi nevoiţi să meargă la alegeri anticipate. Ei se află în această situaţie, nu noi. Noi nu suntem la putere. Ei singuri au ajuns în această situaţie şi acum nu au decât să iasă singuri din ea. Noi le propunem alegeri anticipate. Dacă poporul nostru va vota alte partide sau aceleaşi partide, timpul va arăta', a spus Dodon.

Citeşte şi: GRAV accident feroviar în Iran. Cel puţin 15 persoane au murit - FOTO/VIDEO

Partidul Socialiştilor, la conducerea căreia a fost desemnată provizoriu fosta şefă a executivului, Zinaida Grecianîi, după victoria liderului formaţiunii Igor Dodon în alegerile prezidenţiale, are cele mai multe mandate în actualul legislativ de la Chişinău (25 din totalul de 101). Cu toate acestea, formaţiunea socialiştilor este în opoziţie.

În prezent, alianţa proeuropeană de la Chişinău este coalizată în jurul Partidului Democrat, a cărui eminenţă cenuşie este controversatul oligarh Vlad Plahotniuc, având printre cei 57 de deputaţi şi reprezentanţi ai comuniştilor, şi ai Partidului Liberal şi câţiva parlamentari liberal-democraţi, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.