Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon nu exclude declararea stării de urgență în Republica Moldova

Preşedintele partidului socialiştilor, fostul preşedinte Igor Dodon nu exclude declararea stării de urgenţă.

"Poate fi declarată o stare de urgenţă. Această decizie rămâne în sarcina Parlamentului. Apropo, starea de urgenţă poate fi declarată nu numai în legătură cu o situaţie pandemică, ci şi dacă este imposibil să se asigure punerea în aplicare a normelor şi legilor constituţionale.

Acum suntem într-o astfel de situaţie. Poate fi declarată o stare de urgenţă pentru a da puteri suplimentare Guvernului. Există, de asemenea, un astfel de scenariu pentru a asigura gestionarea ţării, pentru a putea opera modificări la buget şi a plăti salariile şi pensiile", a subliniat Dodon.

În acelaşi timp, el a cerut guvernului actual să prevină un lockdown în Moldova, deoarece acest lucru va afecta dureros economia ţării.

Vorbind despre procesul de vaccinare, el a vorbit în favoarea înregistrării în republică a tuturor vaccinurilor existente împotriva COVID-19.

"Ştiu că 10 vaccinuri au fost deja înregistrate. Aşa este, toate vaccinurile trebuie permise. În plus, vaccinările ar trebui să fie voluntare şi gratuite. Statul ar trebui să suporte aceste cheltuieli, iar cetăţenii ar trebui să aibă dreptul de a alege", a spus fostul preşedinte.

El a subliniat că statul ar trebui să aloce fonduri pentru a achiziţiona câteva sute de mii de vaccinuri în viitorul apropiat şi pentru a asigura vaccinarea în masă.

"De aceea spun că nu sunt este nevoie de alegeri anticipate. Organizarea alegerilor necesită 120 de milioane de lei, dar ele nu vor schimba prea mult situaţia, Parlamentul va avea cam aceleaşi forţe politice.

Dar cu aceşti bani pot fi cumpărate un milion de doze de vaccin rusesc "Sputnik V", dar şi asigura vaccinării gratuite a cetăţenilor ţării", a spus Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.