Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon o trimite pe Maia Sandu la Moscova: 'Și eu am fost la Bruxelles'

cristianhrituc.ro
Igor Dodon Vladimir Putin

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că premierul Maia Sandu trebuie să întreprindă neapărat o vizită la Moscova pentru a relansa pe deplin relaţiile cu Federaţia Rusă, respectiv pentru a demonstra că alianţa dintre socialişti şi proeuropeni, aflată la putere la Chişinău, este una echilibrată, informează vineri portalul Deschide.md, potrivit Agerpres.

'Ştiţi că până la 8 iunie guvernul condus de Pavel Filip (din partea Partidului Democrat) era categoric împotrivă, interzicea funcţionarilor de stat să meargă în Rusia. S-au produs deja schimbări' în acest sens, a afirmat Dodon într-o emisiune în direct la filiala din Chişinău a postului rusesc de televiziune NTV. În acest sens, el a amintit că au efectuat vizite la Moscova ministrul de externe, ministrul economiei şi un vicepremier al cabinetului condus de Maia Sandu.

Citește și: Control total - Vladimir Putin vrea să deconecteze Rusia de la rețelele mondiale de internet

Cu toate acestea, Igor Dodon a declarat că este absolut necesar ca şefa guvernului să se deplaseze şi ea în Rusia.

'Întrebarea principială rămâne când va merge premierul? Acum se discută două posibile termene. Primul este a doua jumătate a lunii noiembrie. Cred că e corect, fiindcă eu am fost la Bruxelles. Trebuie să fie un echilibru, aceasta a stat la baza coaliţiei. Noi nu suntem contra Acordului de asociere (cu UE), dar şi conducerea (guvernului) trebuie să se întoarcă cu faţa spre partenerii noştri din Est. Miniştrii au fost deja, dar trebuie să şi lucreze, dar îi vom impune să meargă. Nu vom permite să fie unilaterali. Ne trebuie o politică externă echilibrată', a mai adăugat Dodon.

În aceeaşi emisiune, Igor Dodon şi-a manifestat indignarea pentru că Maia Sandu a refuzat să participe la recenta reuniune CSI la nivel de şefi de guvern, desfăşurată săptămâna trecută la Moscova, trimiţând un vicepremier în locul său.

Şefa guvernului moldovean Maia Sandu a declarat recent că ar putea merge într-o vizită oficială în Rusia după cel de-al doilea scrutin al alegerilor locale, prevăzut să aibă loc duminică, notează portalul Deschide.md

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.