Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon s-a enervat după decizia procurorilor în cazul miliardului furat: Vrea referendum

igor dodon

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se aștepta ca majoritatea parlamentară să-i respingă inițiativa cu privire la abrogarea legii ce pune pe spatele cetățenilor miliardul furat din sistemul bancar.

Dodon spune că oamenii trebuie să cunoască numele fiecărui deputat care nu a susținut documentul și va cere opinia poporului în acest caz. „Parlamentul a respins inițiativa de anulare a legii miliardului pe care am propus-o, fără vreun argument cît de cît plauzibil din partea corpului de deputați din majoritatea parlamentară și sateliții săi. Nu pot spune că aș fi foarte surprins, dar cred că toți cetățenii țării trebuie să cunoască numele fiecărui deputat care nu a susținut această inițiativă. Mai ales numele celor care își doresc foarte mult alegeri uninominale”, spune Dodon, conform unimedia.info.

Șeful statului spune că banii furați din sistemul bancar trebuie întorși de către cei care au furat, ci nu de oamenii care și așa trăieșc în sărăcie. „Reiterez, cetățenii Republicii Moldova nu trebuie să întoarcă un bănuț din banii furați. Banii trebuie întorși de hoți, iar averile acestora confiscate. Amintesc că în cadrul primei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate voi pune în discuție subiectul furtului secolului”, adaugă Dodon.

Dodon spune că nu se va opri aici și va cere poziția poporului, așa cum a anunțat anterior. „În condițiile actuale, o altă soluție pe care am propus-o și anterior este ca cetățenii să se expună asupra subiectului dat. Exact acest lucru îl vom face, vom cere opinia poporului”, conchide Igor Dodon. Precizăm că parlamentul a respins inițiativa șefului statului de anulare a Legii care presupune punerea pe umerii cetățenilor a miliardului furat din sistemul bancar. Doar 31 de deputați au susținut inițiativa legislativă. În semn de protest fracțiunea PSRM a părăsit sala de ședințe a Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.