Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon schimbă strategia: Moldova trebuie să fie prietenă atât cu Estul, cât şi cu Vestul

stiri.md
Igor Dodon

Fostul Preşedintele al țării, liderul socialiştilor (PSRM), Igor Dodon revine la teza că "Moldova ar trebui să fie prietenă atât cu Estul, cât şi cu Vestul", în cadrul emisiunii sale săptămânale "Preşedintele răspunde", care este difuzată pe reţelele de socializare, notează știri.md

În timpul campaniei prezidenţiale de la sfârşitul anului trecut, Dodon a repetat neobosit teza că "Moldova ar trebui să fie prietenă atât cu estul, cât şi cu vestul". După înfrângerea sa la alegerile prezidenţiale, nu a vorbit niciodată despre acest lucru, dar vineri a revenit la această teză.

"Rămân convins că ar trebui să fim prieteni cu toată lumea şi să nu fie permis nimănui de a ne folosi în aceste războaie geopolitice. În opinia mea, actualul guvern în exerciţiu face un lucru greşit încercând să participe la aceste jocuri. Trebuie să menţinem un echilibru între forţele geopolitice majore. Este dificil, dar posibil", a spus Dodon.

El a subliniat că "trebuie să fim prieteni cu toată lumea şi, atunci când luăm decizii, trebuie să acţionăm din interesele naţionale."

"Dacă un parteneriat strategic cu Rusia este benefic pentru noi de a exporta produse pe piaţa rusească, atunci trebuie să continuăm această colaborare.

Dacă avem un regim fără vize cu Uniunea Europeană şi efectuăm unele reforme în conformitate cu standardele UE, trebuie să continuăm acest lucru. Nu trebuie să luptăm de partea nimănui împotriva unui adversar geopolitic. Aceasta este singura poziţie corectă", a rezumat Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.