Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon susține că alegerile parlamentare se pot repeta în luna august

facebook.com
alegeri moldova

Liderul PSRM, Igor Dodon, susține că „cei de dreapta” ar lua în calcul scenariul invalidării alegerilor parlamentare din 11 iulie curent, existând astfel șanse mari ca alegerile repetate să aibă loc în luna august, notează ziarulnațional.md

Întrebat cu cine va face Blocul electoral al „Comuniștilor și Socialiștilor” (BeCS) alianță, Dodon a spus că nu se cunoaște dacă scrutinul va fi validat.

„Acum nu discutăm de niciun fel de coaliție și alianțe. O să treacă alegerile, o să discutăm cu colegii, vom vedea dacă alegerile au fost corecte sau nu, vom vedea dacă scrutinul va fi recunoscut.

Vom vedea dacă rezultatele alegerilor vor fi aprobate de Curtea Constituțională. Cei de pe dreapta examinează acum și alt scenariu. Ei doar controlează CC.

Examinează scenariul potrivit căruia, dacă nu o să le placă rezultatele alegerilor, să anuleze alegerile prin intermediul CC. Astfel, ar urma să aibă loc alegeri repetate peste două săptămâni.

În august am putea avea alegeri repetate. Nu anticipate. Alegerile anticipate au loc după ce sunt recunoscute, se încearcă învestirea unui nou guvern și se ajunge la blocaj. Dar alegerile repetate au loc când CC nu aprobă rezultatele alegerilor parlamentare.

Atunci în două săptămâni, în august eventual, se ajunge la alegeri repetate. Și vina va fi a doamnei președinte. Pentru că împreună cu cei de la CC… ei sunt cumetri acolo, cumnați… Și iarăși criză, pentru că bani pentru alegeri în buget nu sunt”, a declarat Dodon în această seară, în cadrul unei emisiuni de la N4.

Deși spune că ar fi scenariul celor de dreapta, fostul președinte a lăsat să se înțeleagă că și BeCS, în cazul în care Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar lua majoritatea parlamentară, va contesta corectitudinea scrutinului.

Citește și Igor Dodon neagă că ar fi fost finanțat de Moscova cu 5 milioane de euro: Un fake ordinar

„Eu vreau să vă spun că deja sunt premise ca alegerile să fie declarate cu încălcarea legii. Hotărârea de deschidere a secțiilor de votare peste hotare, conform Codului Electoral, trebuie să fie luată cu 35 de zile înainte de alegeri.

Inițial, decizia a fost aprobată de CEC pe 5 iunie, în limitele Codului Electoral. Mai târziu s-au implicat cei de la PAS… cred că au făcut asta intenționat, au subminat justiția.

Ei controlează acum justiția. Uitați-vă ce au făcut la Curtea de Apel Chișinău... Ilegal au numit un conducător interimar, au anulat un decret de-al meu. Ei controlează justiția. Ce au făcut ei? Și-au creat premise pentru a nu recunoaște alegerile. Ei au impus CEC-ul să aprobe altă hotărâre de deschidere a unui număr mai mare de secții peste hotare.

Această hotărâre nu s-a încadrat în cele 35 de zile… Deja procedurile sunt încălcate. Deja sunt motive pentru ca cineva să se adreseze la CC în privința anulării alegerilor. Ei și-au creat pista aceasta. Sunt jocuri urâte din partea lor”, a adăugat socialistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.