Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon vine cu o nouă LOVITURĂ pentru România: 'Să facem ca Ungaria, să nu ajungem ca România...'

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Igor Dodon

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este de părere că ţara sa ar trebui să urmeze modelul Ungariei privind dreptul exclusiv de a deţine proprietăţi agricole doar propriilor cetăţeni, pentru a nu ajunge în situaţia României. "Uitaţi-vă la ceea ce s-a întâmplat în România, în alte state, care au avut o abordare foarte liberală în acest sens,” a declarat liderul de la Chişinău, într-un interviu pentru publicaţia Flux, citat de Adevărul.

Citeşte şi: CNCD, reacţie DURĂ în scandalul declanşat de premier: 'Ar trebui să se RETRAGĂ din viaţa publică...'

"Practic, terenurile agricole sunt în mare parte proprietatea cetăţenilor străini sau a corporaţiilor străine, care nu au tot timpul interesul să dezvolte agricultura. În unele cazuri le este mai simplu să ruineze agricultura, pentru a intra cu produsele lor, pe care le produc în alte ţări”, a spus Igor Dodon.

Şeful Republicii Moldova statului consideră că, dacă statul vinde terenurile agricole străinilor, „aceasta este o tragedie pentru ţară, deoarece terenurile sunt în mâinile străinilor, agricultura e ruinată, rămâi fără forţă de muncă şi cu piaţa internă inundată de produse agricole din alte ţări”.

Ca exemplu negativ, Dodon a pomenit România: „Citeam recent o analiză din România, despre miliardele de euro pe care românii le plătesc pentru produsele agro-alimentare de import, ceea ce anterior produceau. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat în Bulgaria: cel puţin jumătate din producţia autohtonă, după ce a devenit membră a UE şi a liberalizat totul, practic a falimentat”.

Citeşte şi: Carmen Dan şi premierul Dăncilă, anunţ de ULTIM MOMENT: Proiect pentru o REFORMĂ în Poliţia Română

Igor Dodon s-a declarat adeptul variantei din Ungaria, unde doar cetăţenii maghiari au dreptul să deţină terenuri agricole. „Evident, în Republica Moldova acest lucru trebuie restricţionat. Pentru că la moment, prin diferite instrumente, se ajunge la aceea că, totuşi, cetăţenii străini intră în posesia terenurilor agricole. Asta este foarte periculos”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.