Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon vrea digitalizarea sistemului de vot în diaspora, dar după alegerile de 11 iulie

wikipedia.org
igor dodon

Igor Dodon, a declarat în emisiunea personala, 'Igor Dodon răspunde' că după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Partidul Socialiștilor va propune în Parlament un proiect de lege care prevede votul electronic peste hotare, în paralel cu votul fizic, în secțiile deschise în incinta misiunilor diplomatice.

Liderul socialist a mai spus că e nevoie de o reformă constituțională, de interzicerea dublei sau multiplei cetățenii pentru persoanele de la conducerea statului.

PSRM a mai elaborat un proiect de lege privind capitalul matern, care are drept scop de a spori natalitatea în Republica Moldova. Documentul stipulează alocarea unui suport financiar pentru nașterea și creșterea copiilor, a detaliat Igor Dodon.

Președintele PSRM este de părere că, pentru a aduce cetățenii din diasporă acasă, e nevoie de a prelua practica unor state ale UE. De exemplu, în Portugalia, cetățenilor care revin la baștină, statul le acordă 7.000 de euro, cu condiția ca ei un an să rămână acasă, a specificat liderul socialist, notează știri.md

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.