Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Grosu după întâlnirea cu ambasadorul UE la Chișinău: Pledăm pentru creșterea rolului UE în procesul de modernizare a Moldovei

Publika TV
Igor Grosu

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a întâlnit, astăzi, cu ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, care își încheie misiunea diplomatică în țara noastră.

Igor Grosu a mulțumit ambasadorului UE la Chișinău, pentru sprijinul oferit Republicii Moldova, în cei patru ani de activitate, precizând că, Uniunea Europeană rămâne partenerul cheie pentru țara noastră în procesul de integrare europeană – un obiectiv strategic comun și un model de construire a statului de drept, democratic, cu dezvoltarea unei economii puternice pentru bunăstarea tuturor cetățenilor.

„Suntem angajați plenar în procesul de implementare a Acordului de Asociere și bine determinați să avansăm în domeniul reformelor sectoriale: edificarea statului de drept, reformele în domeniul justiției și combaterea corupției. Acestea sunt prioritare pentru autoritățile din Republica Moldova și pledăm pentru creșterea continuă a rolului UE în procesul de modernizare și dezvoltare a țării noastre”, a declarat Grosu.

În cadrul întrevederii, a fost discutată și intensificarea dialogului cu Uniunea Europeană privind Agenda de Asociere. Un accent deosebit s-a pus pe alocarea a 50 de milioane de euro – aproximativ un miliard de lei – din pachetul de asistență macrofinanciară, pentru care sunt îndeplinite aproape toate condițiile.

La final, Igor Grosu i-a urat Ambasadorului Peter Michalko succese în realizarea noului mandat, optând pentru un parteneriat durabil în continuare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.