Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IGSU a făcut prăpăd înainte de refendum - S-a lăsat cu amenzi după mii de nereguli constatate la secțiile de vot

inquamphotos.com / Octav Ganea
alegeri vot stampila

Pompierii au făcut în ultima perioadă controale la cele 18.662 secţii de votare, fiind constatate peste trei mii de nereguli. S-au aplicat mai mult de 2.700 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 42.000 de lei. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a dispus suplimentarea efectivelor care să asigure măsurile de protecţie, precum şi de prevenire a situaţiilor de urgenţă pe parcursul procesului electoral, scrie News.ro.

Potrivit IGSU, în contextul desfăşurării Referendumului, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă au făcut verificări la obiectivele în care sunt organizate cele 18.662 secţii de votare, fiind înlăturate pe timpul controalelor peste 3.000 nereguli.

”Pentru disfuncţionalităţile identificate în teren prin încălcarea legislaţiei din domeniul apărării împotriva incendiilor au fost aplicate 2.717 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 42.500 lei. De asemenea, în această perioadă, pompierii vor desfăşura activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu personalul secţiilor de votare. Aceştia vor fi informaţi asupra modalităţilor practice de evacuare a persoanelor, materialelor şi documentelor specifice procesului electoral”, anunţă IGSU, într-un comunicat de presă.

Potrivit IGSU, s-a avut în vedere asigurarea căilor de acces pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului electoral, marcarea corespunzătoare a căilor de evacuare şi menţinerea acestora în permanenţă practicabile, dispunerea cabinelor de vot fără blocarea accesului la instalaţiile de hidranţi interiori sau alte mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor şi menţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor şi sistemelor de apărare împotriva incendiilor (instalaţii de iluminat de siguranţă, de semnalizare, de stingere a incendiilor etc.).

Citește și: Andreea Esca, DETALIU care l-a ULUIT pe Mircea Badea: ' Poate crede că s-a schimbat Codul Penal și e ilegal?!'

 

”Pentru familiarizarea cu specificul construcţiilor, asigurarea accesului cu autospeciale şi planificarea unor eventuale intervenţii, pompierii din cadrul subunităţilor operative au efectuat acţiuni de recunoaştere în teren la toate amplasamentele unde vor funcţiona secţii de votare”, mai spun reprezentanţii IGSU.

Conducerea instituţiei a dispus suplimentarea efectivelor care să asigure măsurile de protecţie, precum şi de prevenire a situaţiilor de urgenţă pe parcursul procesului electoral.

Potrivit MAI, aproape 38.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră vor fi zilnic în teren, în plus faţă de dispozitivul curent pe durata Referendumului. Scrutinul are loc în zilele de 6 şi 7 octombrie.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 2 octombrie 2018 este de 18.951.721.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.