Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 5.000 de pompieri intervin în 1 Mai: Sfaturi pentru grătarul de acasă, de la IGSU

www.romaniatv.net
mici, grătar

Peste 5.000 de pompieri sunt pregătiți să intervină, de 1 Mai, pentru acordarea primului ajutor medical, stingerea incendiilor sau salvarea oamenilor din medii ostile, anunță, joi, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Pompierii vin cu sfaturi pentru grătarul de acasă, anunță MEDIAFAX.

Potrivit IGSU, în fiecare zi din minivacanța de 1 Mai, pompierii pot interveni cu 3.400 de mijloace tehnice, dintre care aproape 800 echipaje de stingere, 100 mașini de descarcerare, precum și peste 400 de echipaje SMURD care încadrează autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, motociclete SMURD și ambulanțe pentru transport neonatologic.

Citește și: Rareș Bogdan profețește o răsturnare de situație, după criza generată de coronavirus: Unul dintre marii pierzători ai acestei crize este Nicușor Dan

„Știm cu toții că urmează Ziua Muncii, o sărbătoare cunoscută și pentru prepararea grătarelor în aer liber. Chiar dacă eram obișnuiți să sărbătorim în mijlocul naturii, anul acesta va trebui să petrecem timpul acasă, în familie”, anunță IGSU.

Reprezentanții IGSU fac apel la cei care vor face grătarele folosind focul deschis în gospodărie să facă acest lucru în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi.

Aceștia sunt sfătuiți ca în locul în care se face grătarul să fie și un stingător de incendiu sau o găleată cu apă.

De asemenea, IGSU recomandă respectarea măsurilor din ordonanțele militare dar și respectarea măsurilor de igienă pentru a nu risca infectarea cu noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.