Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IICCMER, reacţie după dosarul privind Crimele Comunismului, deschis de Parchetul General

IICCMER

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) salută recentele cercetări făcute de Parchetul de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul numit generic „Crimele comunismului”, potrivit unui comunicat de presă remis ŞTIRIPESURSE.RO

Concret, procurorii militari ai secţiei Parchetelor Militare au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra umanităţii în contextul înnăbuşirii Revoltei de la Braşov din 15 noiembrie 1987.

Reamintim că IICCMER a făcut o sesizare penală pe acest subiect încă din anul 2007, la puţin timp după înfiinţarea sa. Soluţia neînceperii urmării penale a fost dată în baza legislaţiei anterioare intrării în vigoare, la 1 februarie 2014, a noului Cod Penal şi a Codului de Procedură Penală, potrivit cărora faptele sesizate de experţii IICCMER nu mai sunt prescriptibile. În fapt, graţie schimbării încadrării şi recunoaşterii caracterului imprescriptibil al crimelor împotriva umanităţii, au putut să aibă loc şi procesele la adresa foştilor comandanţi de puşcării comuniste, Alexandru Vişinescu şi Ioan Ficior.

IICCMER îşi exprimă speranţa, alături de o mare parte a opiniei publice, că anchetei procurorilor în cazul „Braşov 1987” îi va urma cât de repede procesul.

Citeşte şi: Agenţia de Integritate, SEMNAL către Guvern după raportul MCV: 'Comisia Europeană a remarcat progresele ANI, în pofida unei SCĂDERI a resurselor...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.