DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Agenţia de Integritate, SEMNAL către Guvern după raportul MCV: 'Comisia Europeană a remarcat progresele ANI, în pofida unei SCĂDERI a resurselor...'

integritate

Agenţia Naţională de integritate, semnal dur către Guvern după ce Comisia Europeană a publicat raportul MCV. Agenţia atrage atenţia asupra faptului că Executivul european a remarcat progresele făcute de ANI, în ciuda scăderilor de resurse destinate anului 2017, se arată într-un comunicat al Agenţiei remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: LOVITURĂ pentru Guvern: Confederaţiile sindicale au cerut Avocatului Poporului să atace la CCR transferul contribuţiilor sociale

Raportul publicat astăzi de către Comisia Europeană cu privire la progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), din luna ianuarie și până în prezent, confirmă faptul că „în ansamblu, România a realizat progrese semnificative în ceea ce privește obiectivul de referință nr. 2”, obiectiv ce vizează cadrul de integritate și Agenția Națională de Integritate.

Documentul pune accent pe implementarea recomandării din luna ianuarie 2017 privind asigurarea intrării în funcțiune a sistemului PREVENT. Experții Comisiei Europene apreciază faptul că punerea în aplicare a acestei recomandări este satisfăcătoare, notând faptul că operaționalizarea sistemului PREVENT „este rezultatul unei colaborări strânse între Agenția Națională de Integritate, Agenția Națională pentru Achiziții Publice și Agenția pentru Agenda Digitală a României, precum și al colaborării cu Guvernul. Sistemul funcționează de patru luni și în prezent se înregistrează primele sale rezultate”.

Potrivit executivului european, în pofida unei scăderi a resurselor destinate anului 2017, Agenția a continuat să înregistreze progrese în activitatea pe care o desfășoară, concentrându-se pe componenta preventivă, îndeosebi prin operaționalizarea sistemului PREVENT.

Citeşte şi: Procurorul general dă SEMNALUL după punerea sub acuzare a lui Dragnea: 'Cetăţeanul urmărit penal nu este un ADVERSAR sau un INAMIC al procurorului...'

Comisia Europeană apreciază faptul că activitatea de evaluare a incompatibilităților și a conflictelor de interese administrative desfășurată de ANI a rămas constantă, dar și faptul că Agenția este implicată activ în implementarea măsurilor prevăzute în Strategia Națională Anticorupție 2016 – 2020.

Raportat la punerea în aplicare a solicitărilor pe care Agenția Națională de Integritate le transmite Parlamentului în vederea aplicării sancțiunilor disciplinare în cazurile privind incidentele de integritate rămase definitive și irevocabile, experții Comisiei Europene subliniază faptul că „Adoptarea unor decizii rapide cu privire la toate cazurile nesoluționate referitoare la parlamentari care fac obiectul unei hotărâri definitive în materie de integritate ar permite realizarea unor progrese rapide în ceea ce privește obiectivul de referință nr. 2”.

Comisia Europeană atrage atenția asupra provocărilor constante la care este supus cadrul legal de integritate, amintind modificările legislative ce au vizat regimul juridic al incompatibilităților privind membrii Parlamentului, din luna aprilie 2017.

Citeşte şi: OFICIAL - Parchetul General, reacţie de ULTIM MOMENT pe MCV: 'Comisia Europeană confirmă impactul NEGATIV al modificărilor aduse la Legile Justiţiei' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.