Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IJF revine cu precizări legate de arbitrajul finalei cat. +100 kg la Campionatele Mondiale

Judoinside
Judoka Alexandru Raicu

Comisia de Arbitraj a Federaţiei Internaţionale de Judo, din care face parte şi românul Florin Daniel Lascău, a publicat, miercuri, un comunicat după ce arbitraj din finala categoriei +100 kg la Campionatele Mondiale de la Doha a născut polemici în lumea judoului mondial, potrivit Agerpres.

Francezul Teddy Riner a cucerit al 11-lea său titlu mondial la Doha, după ce l-a învins prin ippon pe rusul Inal Tasoev, în finală.

''În meciul din finala categoriei +100 kg a Campionatelor Mondiale de judo 2023, între sportivii Teddy Riner (Franţa) şi Inal Tasoev (Rusia), a existat o situaţie în care nici arbitrul de pe saltea şi nici Comisia de Arbitraj IJF nu au dat niciun punctaj. Atacul lui Teddy Riner în judogi alb a fost blocat şi contrat de Inal Tasoev în judogi albastru. Decizia a fost continuarea concursului, fără a se acorda punctaj pentru contraatac. După competiţie, ţinând cont de regulile de arbitraj actuale şi de opinia experţilor în judo, constatăm că ar putea fi acordat un punctaj pentru contraatacul lui Tasoev'', se arată în comunicatul comisiei, semnat de Lascău, Armen Bagdasarov şi Ki-Young Jeon şi publicat şi de Federaţia Română de Judo.

''Prin prezenta, Comisia de Arbitraj IJF îşi cere profunde scuze pentru decizia luată şi informează că acest tip de acţiune va fi punctat în viitor, urmând regulile actuale de judo'', se mai arată în comunicat.

Comisia de Arbitraj IJF analizează situaţiile de shido şi scorul de aur (golden score), pe care le consideră ca fiind rezultatul unei lupte supratactice între judoka. În pregătirea Congresului IJF de la Doha, la începutul anului, federaţiile naţionale au fost rugate să depună propuneri tehnice, dar niciuna nu a fost primită.

''Lucrăm constant pentru îmbunătăţirea sistemului de arbitraj pentru a obţine o transparenţă maximă şi fair play şi după fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice analizăm şi reformăm toate acele aspecte din arbitraj care trebuie să se adapteze la evoluţia sportului, care maximizează transparenţa şi fair play-ul'', concluzionează mesajul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.