Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ikea anunță construcția celui mai mare proiect imobiliar din România

ikea

Suedezii de la Ikea au în plan constructia celui mai mare proiect imobiliar din România - apartamente și birouri - pe terenul de 48 de hectare achizitionat de la un antreprenor român, scrie Ziarul Financiar.

Ikea are în plan sa construiasca 10.000 de apar­tamente, case si vile, dar si spatii de bi­rouri pe terenul de 48 de hectare achizi­tionat la începutul acestui an, potrivit unor surse apropiate companiei.

"Pe terenul din sectorul 1 avem în vedere dez­vol­tarea unui proiect mixt, predominant rezi­dential. Dat fiind ca în perioada care urmeaza vom începe sa lucram la planificarea urbana, este pre­ma­tur sa ne pronuntam asupra mai multor detalii. Abordarea Vastint este bazata pe dezvoltarea de so­lutii pe termen lung, dorinta noastra fiind sa cre­am o comunitate într-un proiect echilibrat, durabil si confortabil, bine integrat în zona", a spus Cornelia Marcu, marketing manager în cadrul Vastint România.

Vastint România face parte din gru­pul Inter Ikea. Inter Ikea si Ikea sunt gru­puri separate de companii, iar Inter Ikea este com­pania care acorda francize pentru Ikea, compania care opereaza magazinele companiei suedeze.

Conform ZF, în cadrul viitorului proiect grupul suedez are în plan o suprafata construita cumulata de un milion de metri patrati. Cu un pret mediu de piata de 1.000 de euro metrul patrat construit, Ikea va construi un proiect de peste un miliard de euro în sectorul 1 al Capitalei.

Spre comparație, proiectul Greenfield, care presupune construcția a 6.000 de apartamente, are o suprafața de 50 de hectare, în conditiile în care blocurile au cinci etaje.

Turcii de la Opus Land, care detin ansamblul rezidential Cos­mopolis amplasat pe centura de nord a Ca­pitalei pe un teren de 90 de hectare, au în plan constructia a peste 8.000 de locuinte, dar pe o durata de zece ani. În prezent, în Cosmopolis sunt 2.100 de locuinte finalizate, iar pâna la finalul anului se va ajunge la un total de 2.600.

În cazul Greenfield, preturile pornesc de la circa 51.000 de euro fara TVA pentru un apartament de doua camere si 58 mp, în timp ce în Cosmopolis apartamentele de doua camere pornesc de la 43.800 de euro fara TVA.

"Proiectul va fi unul de referinta pentru piata imobiliara locala si va fi cel mai mare proiect rezidential din România. Este un proiect care va avea peste 1 milion de metri patrati construiti, dar care va fi dezvoltat pe o perioada mai lunga de timp, de pâna la 10 ani", spun sursele citate.

Spre comparatie, anul trecut, în primele noua luni s-au livrat aproape 7.700 de locuinte în Bucuresti si Ilfov, în timp ce în întreg 2014 s-a depasit pragul de 8.300 de locuinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.