Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Il Volo va cânta în a doua semifinală a concursului Eurovision 2022

EBU
eurovision 2022

Il Volo este una dintre trupele invitate să cânte în a doua semifinală a Eurovision 2022, joi, 12 mai. În aceeaşi seară, artistul Andrei Ursu, alias wrs, va reprezentanta România cu piesa „Llamame” şi va concura alături de alte 17 ţări.

Pregătirile ediţiei cu numărul 66 a celei mai importante competiţii muzicale internaţionale, Eurovision Song Contest, care se va desfăşura la Torino, în perioada 10 -14 mai, au intrat în linie dreaptă, iar emoţiile participanţilor din 40 de ţări se intensifică de la o zi la altă, potrivit Agerpres.

Pe 10 şi 12 mai, artiştii selecţionaţi vor trebui să treacă prin etapele finale eliminatorii, ce vor transmise în direct de posturile de televiziune. Pe lângă piesele înscrise în concurs, momentele speciale ale celor două semifinale vor fi marcate prin recitaluri susţinute de artişti de notorietate internaţională.

Artiştii Piero Barone, Gianluca Ginoble şi Ignazio Boschetto vor interpreta celebra melodie „Grande Amore", single-ul cu care Il Volo a reprezentat Italia, la ediţia din anul 2015 şi a câştigat primul loc la televoting şi al treilea în clasamentul general. La acea vreme a fost cel mai urmărit moment al serii, publicul dovedind o admiraţie aparte faţă de cei trei mari ambasadori ai muzicii italiene în lume.

Începând din data de 15 mai, cei trei artişti îşi vor relua turneul mondial „IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE”, pornind din Barcelona, urmând ca pe tot parcursul verii să fie aplaudaţi în cele mai prestigioase locaţii europene, iar din luna septembrie pe scenele din Canada şi America de Nord.

Publicul din România se va putea bucura de concertele programate pe 16 iulie, la Sala Palatului din Bucureşti şi pe 18 iulie, la BT-Arena din Cluj-Napoca. Este cunoscut faptul că trupa Il Volo se bucură de aprecierea unui număr impresionant de fani din ţara noastră, un public fidel care nu ratează nici o ocazie de a lua parte la aceste show-uri cu adevărat speciale.

Deşi, ne mai despart aproximativ două luni şi jumătate până la întâlnirea publicului din România cu membrii trupei IL VOLO, biletele se vând în ritm accelerat, iar organizatorii le recomandă celor interesaţi să îşi achiziţioneze biletele exclusiv prin intermediul agenţiei de bilete Eventim.ro, aceasta fiind singura companie autorizată. Preţurile biletelor variază în funcţie de categoria de loc şi pot fi achiziţionate de aici

Il Volo domină lumea pop - opera internaţională de peste un deceniu. În concertele „ Il Volo Songs Morricone and More”, acompaniaţi de o orchestră simfonică amplă, tenorii Piero Barone şi Ignazio Boschetto împreună cu baritonul Gianluca Ginoble vor cuceri audienţa cu un repertoriu muzical fascinant, pornind de la interpretările unice ale compoziţiilor legendare semnate de Ennio Morricone şi trecând prin melodiile celebre care i-au propulsat în topul celor mai apreciaţi artişti internaţionali ai momentului.

Piero Barone, Gianluca Ginoble şi Ignazio Boschetto şi-au început cariera la o vârstă foarte fragedă, în 2009. Ascensiunea lor a atras numeroase colaborări de succes cu artişti precum Barbra Streisand şi Placido Domingo, umplând săli precum Arena di Verona şi Radio City Music Hall din New York, fiind ovaţionaţi în turneele din Europa, America şi Japonia. De-a lungul timpului au cântat în Panama cu ocazia celei de-a XXXIV-a Zilei Mondiale a Tineretului, în faţa Papei Francisc şi a peste un milion de oameni şi au fost invitaţi la cele mai importante canale de televiziune şi festivaluri din întreaga lume. Single-ul „Grande Amore” şi albumul „Sanremo Grande Amore”, au cucerit topurile iTunes. Nu doar publicul, ci şi criticii muzicali s-au pronunţat în favoarea trupei Il Volo, onorând-o cu prestigiosul Premiu Marcel Besançon 2015. În 2016 şi 2017 au lucrat la proiectul „Notte magica”, un omagiu adus evenimentului din 1990 al celor trei tenori Josè Carreras, Placido Domingo şi Luciano Pavarotti. La proiect a participat Placido Domingo, unul dintre cei mai importanţi tenori din istoria muzicii mondiale.

În 2019, Il Volo a revenit pe podiumul Festivalului de la Sanremo cu piesa „Musica che resta”. Toamna aceluiaşi an a venit cu lansarea la nivel mondial a unui nou proiect de colecţie, intitulat „10 Years”, care conţine cele mai apreciate piese din repertoriul trupei Il Volo, cum ar fi „Grande amore”, dar şi melodii celebre ca „O Sole mio” sau „My Way”.

Cel mai recent album „Il Volo Sings Morricone” (2021) reprezintă o călătorie extraordinară în arta unuia dintre cei mai mari compozitori ai secolului XX, la a cărui muzică trio-ul a lucrat luni de zile cu sprijinul Andreei Morricone şi a întregii familii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.