Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilan Laufer: Poliția Română este direct vizată de situația scăpată de sub control în SUA

Facebook
Ilan Laufer

Co-președintele Platformei Social-Liberale, Ilan Laufer, trage un semnal de alarmă într-o postare pe gaina sa de Facebook cu privire la urmările a incidentului din Mineapolis care va duce în efect de domino în zona poliției din toată lumea democratică. El crede că Poliția Română ar trebui să învețe din ceea ce s-a întâmplat în Statele Unite ale Americii și să gândească metode și practici care să excludă divizarea socială,dar să protejeze securitatea publică:

”Trag un semnal de alarmă către autoritățile din UE și mai ales din România. În Statele Unite ale Americii începe o reformă drastică a poliției, reformă ce va avea, în viitor, un impact major și asupra țărilor din UE.

Primarul Minneapolis, Jacob Frey, a semnat un ordin de restricție temporară a poliției în statul Minnesota, fapt care va forța reforme majore imediate pentru Departamentul de Poliție Minneapolis, ca urmare a morții lui George Floyd. Consiliul municipal din Minneapolis a aprobat restricția temporară, în cadrul unei ședințe de urgență  care a avut loc vineri după-amiază.

Oficialii locali știu că în acest moment întreaga America îi privește și promit că nu vor dezamagi. Dimpotrivă, aceștia sunt determinați să creeze un nou sistem de poliție, unul din care ura rasială să fie total eradicată, urmând ca sistemul să fie cu totul regândit, atât din punct de vedere al siguranței publice, cât și al modului în care polițiștii ar trebui să reacționeze.

Acest model are șanse foarte mari să fie adoptat ulterior și în restul Statelor Unite, precum și în Europa și în România.

Foarte curând în Europa...” a spus el pa pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.