Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilan Laufer și Alex Coita vin cu precizări despre proiectul politic anunțat: Va fi un proiect politic de centru, de orientare social-liberală

G4m
Alexandru Coita Ilan Laufer

Analistul politic Alexandru Coita și fostul ministru pentru IMM-uri, Ilan Laufer, au anunțat chiar de Ziua Națională a României că își vor face partid. „Am decis să fondez o nouă mișcare politică care se adresează tuturor oamenilor onești, patrioți și lucizi care vor să ofere un viitor mai bun acestei țări”, scrie Coita. La rândul său, Ilan Laufer spune că „#mieimipasa și cred cu tărie că a sosit momentul sa reaprindem flacăra speranței în România, am decis sa fondez o nouă mișcare politica / un Start-Up care se adresează tuturor românilor care vor să ofere un viitor mai bun acestei țări”.

Astăzi ei au venit cu precizări despre orientarea politică a noii construcții politice:

”Bună seara tuturor! Revin cu precizari referitor la proiectul politic pe care l-am anunțat ieri, împreună cu Alexandru Ion Coita

Redau mai jos declarația acordata de Alex, la solicitarea DCNews:

“Construcția noastră reprezintă un proiect politic de centru, de orientare social-liberală, care își propune să devină un factor integrator pe scena politică românească. Ne adresăm tuturor românilor care sunt dezamăgiți de lipsa de idei și de proiecte pentru România.

Luptăm pentru a vindeca societatea românească de ură și dezbinare. Credem că energia românilor trebuie folosită pentru a ne uni în jurul unui proiect de țară, care să aducă beneficii tangibile oamenilor.

Respingem extremismul și lozincile și luptăm pentru a promova adevăratul patriotism, conturat în jurul ideii că România va conta în Europa și în lume cât timp fiecare dintre noi își aduce contribuția la construcția unei Românii mai bune.

Afirmăm că România este parte integrantă a comunității democrațiilor europene și euroatlantice și ne dorim ca țara noastră să fie un jucător important, respectat și vizibil, în rândul partenerilor săi. Acest lucru se poate întâmpla doar dacă vom ști să stăm pe propriile picioare, să ne rezolvăm singuri problemele să ne facem temele temeinic, să ne susținem interesul și să ne impunem ca actor important, capabil să ofere mai mult partenerilor dar hotărât să și negocieze mai mult.

Trebuie să avem ambiția ca România să ajungă în primele 10 țări ca pondere economică din Uniunea Europeană iar românii să aibă un nivel de trai comparabil cu cel al statelor occidentale.

În momentul de față pregătim un proiect de țară pe care îl vom lansa în dezbatere publică în următoarele săptamăni. România nu are astăzi un astfel de proiect, este un lucru pe care românii îl așteaptă de 5 ani de zile și fără de care nu putem să facem saltul către zona statelor bogate, spre care aspirăm. Întrebarea la care actuala clasă politica nu a răspuns, și pe care noi dorim să o abordăm, este cum să depășim nivelul de stat periferic, cum să devenim un pol de democrație și de prosperitate pentru regiunea noastră, dar și la nivelul UE în ansamblu.

Acest proiect de țară va include mai multe direcții concrete pe care trebuie să le abordăm urgent.

Prima o constituie evitarea unei situații economice de criză. Este esențial să acționăm cu responsabilitate și competență pentru a nu scăpa de sub control finanțele țării, cursul de schimb și ratele românilor la bănci. Nu vrem ca românii să intre împovărați în Sărbători și mai mult nu dorim să avem o nouă perioadă de austeritate.

A doua direcție o constituie Diaspora, care este parte integrantă a națiunii române și de care avem nevoie de un proiect național pentru a ne putea reîntregi și a putea valorifica imensul potențial uman al celor plecați în străinătate. Diaspora este parte integrantă a țării, sunt milioane de oameni cărora trebuie să le creăm condițiile pentru a reveni în țară și pentru a contribui la dezvoltarea și prosperitatea României. Emigrația este o criză națională și trebuie luate măsuri urgente pentru a începe procesul de repatriere și reintegrare a românilor plecați.

Alte proiecte vor viza renașterea capitalului românesc, în paralel cu renegocierea pactului cu investitorii strategici pentru a oferi beneficii mai mari ambelor părți. România trebuie să treacă în categoria țărilor dezvoltate, iar pentru asta avem nevoie atât de un capital autohton solid cât și de investitori străini care să gândească pe termen lung și să contribuie la dezvoltarea durabilă a țării.

Un alt proiect se referă la rezolvarea problemei sărăciei în România. Resursele acestei țări trebuie să ajungă pentru toți românii. În urma consultării românilor din țară si din străinătate, am ajuns la convingerea că bunăstarea românilor nu se poate negocia. România va fi o țară dezvoltată atunci când vom putea asigura fiecărui minim un venit minim de 1000 de euro. Ne vom lupta ca acest prag să fie atins până în anul 2030.

Nu în ultimul rând, vom milita pentru un stat de drept modern, care să se sprijine pe instituții solide și cu adevărat independente. Obiectivul principal al statului de drept trebuie să fie garantarea libertăților și protejarea fiecărui cetățean, în egală măsură, fără favoritisme, fără abuzuri.”, anunță Ilan Laufer pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.