Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilan Șor 'a pierdut' Aeroportul Internațional Chișinău. Guvernul de la Chișinău a reușit să-l treacă în gestiunea statului

gazetadechisinau.md
aeroport chisinau

Guvernul de la Chișinău a reușit după o luptă în justiției de aproape 4 ani să recupereze Aeroportul Internațional Chișinău, care, începând de astăzi, 28 martie, a trecut oficial în gestiunea statului și este administrat de către întreprinderea de stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”.

”Aseară, 27 martie, în jurul orelor 22.00 au demarat procedurile de transmitere/preluare a activelor Aeroportului Internațional Chișinău, ce se aflau în concesiunea firmei Avia Invest SRL. Acestea au fost finalizate la miezul nopții”, a precizat Alexandru Musteață, directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP), scrie Mold-street.com.

Astfel, potrivit oficialului Aeroportul Internațional Chișinău funcționează în prezent în regim normal, fără întreruperi operaționale.

Anterior, premierul Dorin Recean a declarat că Aeroportul Internațional Chișinău ar putea reveni în gestiunea completă a statului până în luna mai.

Aeroportul Internațional Chișinău, a fost transmis în concesiune de Avia Invest SRL (fondată de companii din Rusia, dar de facto gestionată de oamenii lui Ilan Șor) pe 30 august 2013, pentru un termen de 49 de ani.

În toamna 2019, Guvernul Maia Sandu a dat în judecată compania și a cerut anularea contractului de concesionare, invocând încălcarea contractului.

La finele lunii noiembrie 2022, Curtea de Apel Chișinău a decis rezilierea contractului de concesiune a Aeroportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.