Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilan Șor: Interesul oficialilor pentru recuperarea miliardului e egal cu zero

stiri.md
Ilan Sor

Interesul autorităților pentru recuperarea banilor sustrași prin frauda bancară este egal cu zero. Este concluzia la care a ajuns președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, la o săptămână de când a trimis scrisori oficiale în adresa Procuraturii Generale, Băncii Naționale și Ministerului Finanțelor, în care a prezentat soluția de recuperare a miliardului furat, dar nu a primit niciun răspuns, potrivit unui comunicat al formațiunii.

Într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook, Ilan Șor s-a arătat nedumirit de faptul că nimeni dintre cei care conduc astăzi instituțiile statului nu depun eforturi pentru a recupera banii sustrași din sistemul bancar moldovenesc.

„Atât de tare se grăbesc cei care conduc astăzi instituțiile statului să facă lumină în acest caz, încât nu mișcă un deget în această direcție. Această „grabă” cu care ignoră subiectul demonstrează un singur lucru: interesul pentru recuperarea banilor este egal cu zero”, a menționat Ilan Șor.

De asemenea, Ilan Șor a reamintit soluția pe care o propune pentru a fi recuperat miliardul furat. Potrivit lui, acționarii băncilor lichidate în anul 2015 sunt gata să răscumpere portofoliul de credite neperformante, returnează statului prejudiciul care i-a fost cauzat, după care acționarii își recuperează sumele de la adevărații beneficiari ai devalizării sistemului bancar moldovenesc.

„Soluția există, poate fi implementată, doar că mai este nevoie de un lucru esențial – voință. Iar această voință, așa cum nu a existat în ultimii șapte ani, nu există, se pare, nici acum. Repet, soluția propusă de mine este un test al sincerității pentru autorități.

Avem o întreagă pleiadă de politicieni care au parazitat pe subiectul miliardului și și-au construit întreaga carieră politică mestecând zi de zi această temă prin studiourile de televiziune.

Acum e momentul adevărului, acum trebuie să demonstreze dacă vor să aducă banii înapoi sau vor să facă show în continuare. Acum au ocazia să arate că toate promisiunile lor n-au fost deșarte”, a mai spus Șor.

De asemenea, președintele Partidului „ȘOR” a făcut apel către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, să includă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate subiectul recuperării banilor din frauda bancară și să fie pusă în discuție propunerea acționarilor băncilor.

„Chiar astăzi vom trimite o scrisoare în adresa Președinției. Vom aștepta cu nerăbdare răspunsul”, a accentuat Ilan Șor.

Reamintim faptul că după ce Ilan Șor a prezentat soluția de recuperare a banilor furați din sistemul bancar, președintele Maia Sandu s-a arătat convinsă că Procuratura Generală va accepta propunerea făcută de Șor. Șeful statului a motivat că bugetul țării are nevoie de bani.

În ceea ce privește adevărații beneficiari ai furtului miliardului, Ilan Șor a declarat recent că este gata să depună mărturii în instanța de judecată, să conlucreze cu ancheta și să dezvăluie numele celor care se fac vinovați, după ce va fi anulat mandatul ilegal de arestare pe numele său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.