Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilan Şor a legat demersurile antiruse de dorința Chișinăului de a câștiga puncte politice în Occident

anticorupție.md
ilan sor

Fugarul moldovean Ilan Şor leagă ”demersurile antiruse” ale președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și ale Guvernului de dorința de a câștiga puncte politice în Occident. Astfel el a comentat pe canalul Telegram decizia autorităților republicii de a declara un alt angajat al Ambasadei Rusiei drept persona non grata, relatează stiripesurse.md

"Prin confruntarea cu Rusia, Maia Sandu și prietenii săi speră să obțină puncte politice în Occident" - a scris Şor.

Anterior, pe 19 martie, Ministerul de Externe al Republicii Moldova şi-a exprimat protestul în legătură cu activitatea secțiilor de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia în Transnistria nerecunoscută și a declarat un angajat al Ambasadei Rusiei persona non grata.

La rândul său, ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a explicat că autoritățile ruse au primit un număr mare de solicitări din partea concetățenilor, care au solicitat asigurarea posibilităţii de a participa la alegeri. El a menționat că sarcina oricărei misiuni diplomatice este de a ajuta la apărarea drepturilor și intereselor legitime ale cetățenilor săi.

În luna august anul trecut, Guvernul pro-european din Republica Moldova a expulzat 45 de lucrători ai ambasadei ruse din țară pentru a-și reduce personalul la nivelul reprezentanței republicii la Moscova - 10 lucrători diplomatici și 15 persoane responsabile cu funcții administrative și tehnice. Expulzarea diplomaților a fost precedată de o serie de materiale publicate în mass-media și rețelele de socializare, în care diplomații ruși au fost acuzați de spionaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.