DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Ilie Bolojan face ORDINE în Consiliul Județean: A impus un nou regulament angajaților

tiplea bolojan

Noua conducere a Consiliului Județean Bihor a impus instituțiilor din subordine un Regulament pentru buna gestionare a resurselor financiare și umane. Cheltuielile publice vor fi atent monitorizate și periodic vor fi depuse referate, în condițiile în care sunt cereri de bani fără referate, anunță MEDIAFAX.

Noua conducere a Consiliului Județean Bihor a impus instituțiilor și operatorilor economici din subordine un Regulament pentru buna gestionare a resurselor financiare și umane. Concret, începând de la 1 ianuarie toate cheltuielile efectuate, achizițiile de bunuri și servicii, precum și modificările intervenite în structurile de personal trebuie să fie raportate Direcției Economice a Consiliului Județean.

Marți, noul regulament a fost prezentat celor implicați de vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal. Scopul este realizarea unui buget consistent pentru investiții.

„Toate acestea duc la un singur lucru: la întocmirea unui buget fezabil, puternic care să ducă spre investiții, care să scoată la iveală resursele necesare pentru aceste investiții și, ca atare, începând din ianuarie aceste instituții vor fi total subordonate Direcției Economice din CJ Bihor. Orice cheltuieli, orice modificări de organigramă, orice modificare a fondului de salarii la aceste instituții, orice achiziții suplimentare care nu sunt prevăzute în bugetul inițial, nu mai pot fi făcute fără să aibă și o componentă de verificare din partea Consiliului Județean”, a declarat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu rupe tăcerea: ‘Trebuie doar să avem o capacitate suficientă de a vaccina într-un timp scurt, pentru că doze avem’ .

Vicepreședintele Gal a mai dezvăluit faptul că în ultimele săptămâni au apărut solicitări de fonduri care nu aveau anexe și referate de necesitate. De aceea, noul regulament introduce obligativitatea depunerii periodice a referatelor.

„Urmărim trei componente clare: creșterea transparenței utilizării fondurilor publice, întărirea disciplinei financiare și gestionarea eficientă a resurselor financiare. Vă dau un exemplu: în ultimele două luni, de la anumite instituții subordonate au intrat solicitări de fonduri către Direcția Economică pentru activitatea instituției, fără să aibă ca anexă nici măcar un referat de necesitate. Instituțiile vor fi obligate să depună lunar, trimestrial, semestrial sau anual, în funcție de raportările pe care trebuie să le facă, serviciului financiar contabil, compartimentului resurse umane sau compartimentului achiziții publice, aceste documente care să aibă referate de necesitate clare”, a precizat Călin Gal.

Instituțiile subordonate au primit termen până pe 15 ianuarie ca să transmită propunerile de buget pentru anul 2021, în funcție de care va fi întocmit bugetul Consiliului Județean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.