Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilie Dumitrescu, personajul principal într-un material realizat de New York Times

pinterest
ilie dumitrescu

Ilie Dumitrescu a devenit personajul principal într-un material realizat de New York Times. Americanii au analizat Campionatul Mondial din Rusia din perspectiva scouterilor, scrie Mediafax.

Echipele mari ale Europei şi-au creionat deja lista de achiziţii, astfel că indiferent de randamentul pe care jucătorii l-au avut la turneul final, e greu ca un club să reacţioneze la cald şi să transfere pe baza prestaţiilor de la Mondial.

Transferul lui Ilie Dumitrescu la Tottenham s-a produs în 1994, după ce antrenorul londonezilor, Osvaldo Ardiles, a fost impresionat de jocul românului. "Mi-a plăcut foarte mult de el şi am decis să-l cumpărăm imediat", a spus antrenorul, conform sursei citate. Ardiles a recunoscut că Ilie Dumitrescu l-a impresionat în vara lui '94, motiv pentru care nu a mai stat pe gânduri şi le-a cerut conducătorilor să-l transfere. Pe lângă Ilie Dumitrescu, Gică Popescu şi Jürgen Klinsmann au fost de asemenea transferaţi de Spurs la finalul Mondialului organizat Statele Unite.

Secundul lui Osvaldo Ardiles, Steve Perryman, a rememorat transferul lui Ilie Dumitrescu din 1994: "Atât eu, cât şi Osvaldo, l-am urmărit pe Ilie Dumitrescu din timpul sezonului, nu doar la Cupa Mondială. Ştiam totul despre el, dar aveam nevoie de o confirmare. Modul în care a jucat la turneul final ne-a convins să-l transferăm."

La Campionatul Mondial din 1994, Ilie Dumitrescu a reuşit o dublă în meciul de poveste cu Argentina, câştigat cu 3-2 de România. Victoria ne-a propulsat în sferturi, unde Suedia ne-a eliminat la loviturile de departajare. Partida dintre România şi Argentina a fost votată drept cea mai frumoasă din istoria Cupei Mondiale, într-un sondaj realizat de FIFA.
Jurnaliştii de la New York Times au aflat că toate cluburile mari şi-au trimis scouteri la Campionatul Mondial, dar au făcut acest lucru mai mult pentru a onora cea mai importantă competiţie din lumea fotbalului. "În medie urmărim un jucător timp de şapte ani, după care luăm o decizie în privinţa sa. Nu există vreun jucător la Campionatul Mondial care să reprezinte o nebuloasă pentru noi. Cu toţii au fost monitorizaţi de-a lungul timpului. Eşti obligat să urmăreşti un jucător pentru mai mulţi ani, nu doar la Campionatul Mondial. Aici e doar zgomot. Meciurile internaţionale au un ritm diferit. E dificil să aştepţi până în iulie pentru a-ţi definitiva lotul", a spus un scouter englez, pentru New York Times.

Citește și: Supercupa României, dintre CFR Cluj şi CSU Craiova, se va disputa cu casa închisă

După Campionatul Mondial din 1994, mai mulţi jucători au făcut pasul spre prima ligă din Anglia. Marc Hottiger şi Philippe Albert au semnat cu Newcastle, Daniel Amokachi a ajuns la Everton, iar Nottingham Forest l-a transferat pe Bryan Roy.

În materialul realizat de New York Times este explicat şi transferul lui James Rodriguez la Real Madrid. După ce columbianul a impresionat la Cupa Mondială din 2014, când a marcat acel gol de generic contra Uruguay-ului, Florentino Perez a decis să-l transfere pe mijlocaş. Real Madrid îl monitoriza de ceva timp pe James, dar Perez a mizat pe altceva. A mizat pe imaginea foarte bună care s-a creat în jurul columbianului, astfel că venirea sa la Madrid a fost mai mult o decizie de marketing. James era dorit de numeroase echipe la momentul respectiv, astfel că Florentino Perez a mers pe ideea unei lovituri de imaginea, nu s-a gândit cât de mult ar putea James să ajute echipa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.