Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilie-Marian Tănase Iordan - erou în Afganistan, cetățean de onoare al municipiului Satu Mare

www.satumarenews.ro

Primarul de Satu Mare, Kereskenyi Gabor, i-a înmânat, joi, plutonierului major Ilie-Marian Tănase Iordan diploma de cetăţean de onoare al municipiului, în prezenţa militarilor din cadrul Batalionul 52 Geniu Satu Mare, în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Eroilor, informează news.ro.

Manifestările dedicate Zilei Eroilor au început la Cimitirul Eroilor, unde au fost depuse coroane de flori, după care, la Monumentul Ostaşului Român, a avut loc un ceremonial religios şi au fost rostite alocuţiuni referitoare la importanţa acestei zile.

Citește și: E oficial! Meghan Markle a confirmat: tatăl ei nu va participa la nuntă

"Marcăm, astăzi, o zi dedicată celor mai buni dintre noi, care s-au jertfit pe câmpul de luptă, dar eroii nu se caută doar în cărţile de istorie. Eroi nu sunt doar cei care şi-au pierdut viaţa în luptă, ci şi cei care au supravieţuit după ce au riscat totul. Sunt şi eroi care trăiesc printre noi, care îşi clădesc viaţa şi cariera bazându-se pe curaj, disciplină şi devotament. Un militar care pleacă la 6.000 de kilometri pentru a apăra valorile lumii civilizate, valorile creştine şi democratice, este un erou. Le strâng mâna tuturor militarilor din Satu Mare care, în ultimii 15 ani, au participat la misiuni în teatrele de război, care şi-au îndeplinit pe deplin misiunea şi, cel mai important, s-au întors cu bine acasă. (...) Pentru mine, domnul plutonier-major Ilie-Marian Iordan Tănase este un erou, care a luptat pentru România, pentru NATO şi care şi-a îndeplinit exemplar misiunea în Teatrul de Operaţiuni din Afganistan. Acest titlu pe care l-am acordat astăzi este pentru toţi cei care se sacrifică în numele unui ideal", a declarat primarul sătmărean. 

Consiliul Local al municipiului Satu Mare a decis, în luna aprilie, acordarea titlului de cetăţean de onoare plutonierului major Ilie-Marian Tănase Iordan, în semn de mulţumire faţă de activitatea depusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.