Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilie Sârbu, acuzat de presiuni pentru un tun imobiliar al PSD

psd_timis_sediu

000 de euro. Clădirea aparţine municipalităţii timişorene şi este, din decembrie 2012, sediul PSD Timiş. Hotărârea de consiliu local prin care se dădea drumul tranzacţiei a căzut în plen toamna anului trecut, prin votul negativ al unui consilier local PP-DD. De atunci, mai mulţi lideri PSD au declarat că partidul ar trebui să cumpere sediul la valoarea stabilită iniţial de evaluator. Primarul Nicolae Robu (PNL) îl acuză în primul rând pe Ilie Sârbu că ar pune presiune pentru parafarea tranzacţiei în termenii unui adevărat tun imobiliar.

„În urmă cu puţină vreme, personalităţi importante ale PSD - domnul Ilie Sârbu, alături de preşedintele PSD Timiş, domnul Titu Bojin, să nu mai vorbim de preşedintele organizaţiei Timişoara, Sorin Grindeanu - au încercat să pună presiune asupra mea, pentru vânzarea către PSD a clădiri unde PSD Timiş funcţionează la ora actuală, la sume după placul lor. Vreau să spun foarte clar: acea clădire este un bun public şi eu am comandat o evaluare obiectivă a acelei clădiri, care să nu ţină seama nici de faptul că suntem aliaţi, nici de faptul că poate într-o bună zi nu vom mai fi aliaţi, ceea ce din fericire s-a şi întâmplat. Valoarea clădirii este de peste 700.000 de euro, vreo 720.000 de euro. Drept urmare, eu voi cere consiliului local, dacă PSD chiar vrea să cumpere clădirea, să fie de acord să o vândă cu minimum 720.000 de euro”, spune Robu.

Social-democraţii susţin că au investit sume importante în renovarea clădirii, însă primarul Nicolae Robu nu crede că acest lucru ar putea să scadă foarte mult din preţul de 720.000 de euro stabilit de al doilea evaluator. Edilul a declarat că va împiedica vânzarea clădirii cu 100.000 de euro, chiar dacă, prin absurd, consilierii locali ar fi de acord cu tranzacţia. De asemenea, Robu afirmă că nu ştia detaliile afacerii la momentul când vânzarea a fost supusă la vot în consiliul local. Consilierii locali ai PNL au votat la acea dată pentru vânzarea cu 100.000 de euro. Abia ulterior, după ce presa a relatat tentativa de tun imobiliar, a fost comandată a doua evaluare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.