Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iluminatul de la BT Arena, din Cluj-Napoca, a fost modernizat: investiție de peste 2 milioane de lei

BT arena

Iluminatul de la BT Arena, din Cluj-Napoca, a fost modernizat, cu o investiţie a autorităţilor locale de 2,4 mil. lei, fără TVA. Primarul Emil Boc a anunţat că sisteme asemănătoare se regăsesc pe stadioane şi săli celebre din lume, precum Allianz Arena, Chelsea Stadium, Saitama Arena sau Barcelona Arena.

Noul sistem de iluminat va fi inaugurat vineri seară, cu ocazia derby-ului Ligii Naţionale de baschet, dintre campioana U BT Cluj şi CSM Oradea.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a oferit mai multe detalii tehnice despre noul sistem de iluminat, menţionând şi că investiţia este a autorităţilor locale şi se ridică la suma de 2,409,280 lei + TVA.

”Pentru refacerea iluminatului nocturn s-a ales o solutie LED, care este compusă din 85 proiectoare LED de ultimă generaţie, Arena Vision LED, producător Philips Signify, controlate DMX. Nivelul de iluminat a fost ridicat de la 1400 lux în varianta iniţială la 3500 lux, pentru a corespunde tuturor standardelor internaţionale de transmisie TV UHD (4k), solicitate de federaţiile internaţionale FIBA, EHF, ITF etc”, a transmis Emil Boc.

Pentru terenul de joc s-au folosit 85 proiectoare Arena Vision LED DMX, controlate cu LPC 2 produs de PHAROS CONTROLS, iar pentru iluminatul arhitectural s-au folosit 88 proiectoare RGBW LED UNIflood. Acestea ajută la iluminatul de accent în cadrul sălii şi pentru a crea scene de lumină ambientală, astfel încât pot fi programate pentru show-uri de lumină personalizate, dinamice, integrate şi sincronizate cu muzica.

Sistemul RGBW este completat cu 18 proiectoare VL5LED RGBALC motorizate, programate DMX, producător Vari-Lite Signify (USA).

”Avem unul din cele mai performate produse create special pentru show-uri de iluminat, controlate DMX. Sistemul de iluminat asigură o reducere a consumului de energie cu 40%, datorită tehnologiei LED şi a controlului DMX, care permite reducerea intensităţii luminoase. Produsele folosite se regăsesc pe arene internaţionale, precum Allianz Arena, Chelsea Stadium, Juventus Torino, AJAX Stadium etc. sau săli de sport, cum sunt Saitama Arena, Ekinox Arena, Barcelona Arena, Bayern Audi Dome”, a mai precizat primarul din Cluj-Napoca.

BT Arena a fost inaugurată în octombrie 2014, după o investiţie de circa 70 mil. lei. Capacitatea este de 7.200 locuri şi poate fi extinsă la 10.000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.