Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilustratoarea suedeză de cărţi pentru copii Eva Lindstrom, recompensată cu Astrid Lindgren Memorial Prize 2022

basilica.ro
carti pentru copii

Ilustratoarea suedeză de cărţi pentru copii Eva Lindstrom a primit premiul Astrid Lindgren Memorial Prize 2022, cea mai importantă distincţie din domeniul literaturii pentru copii şi tineret, informează DPA.

Desenatoarea în vârstă de 70 de ani a primit luni seară premiul de la prinţesa moştenitoare a Suediei, Victoria, la Concert Hall din Stockholm, a relatat agenţia de presă TT.

Anunţul că Lindström va fi recompensată cu Astrid Lindgren Memorial Award, deseori abreviat ALMA, a fost făcut încă din luna martie, potrivit Agerpres.

Dotat cu suma de 5 milioane de coroane suedeze (513.000 de dolari), acesta este considerat cel mai valoros premiu din lume din domeniul literaturii pentru copii şi tineret.

Lindstrom este autoarea a 35 de cărţi şi a ilustrat multe altele. Poveştile sale vorbesc atât despre marile întrebări ale existenţei, cât şi despre viaţa de zi cu zi.

Juriul ALMA i-a descris lucrările ca fiind "intransigente" şi "dincolo de graniţe", iar lumea sa de imagini ca fiind în continuă transformare.

''Lumea enigmatică de imagini a Evei Lindström se transformă în mod constant. Copacii se mută în străinătate, câinii capătă proporţii uriaşe, iar obiectele dispar pentru a reapărea imediat'', a mai spus juriul.

''Cu tuşe rapide şi culori dense, Eva Lindstrom creează un dialog ambiguu de text şi imagine''.

''Graniţa dintre copii, adulţi şi animale este fluidă. Cu o mare gravitate şi umor sălbatic, se luptă cu eternele întrebări: Cine suntem? Unde mergem? Cine ne-a luat pălăriile?''

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.