Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini cutremurătoare în curtea Spitalului Județean Constanța: Pacienții morți de Covid, depozitați în fața morgii, sub cerul liber

mediafax
morga

Imagini revoltătoare cu oameni decedați, puși pe tărgi, în saci negri, în faţa morgii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Constanţa au fost postate pe rețelele de socializare, potrivit Mediafax.

Persoanele pozitive la COVID-19 care pierd lupta cu virusul sunt ţinute trei zile în morga spitalului în saci ermetici, până când ies rezultatele scrise ale testelor PCR.

Citește și: Decizia neașteptată luată de Eugen Tomac: Mi-am depus demisia din funcția de președintele al PMP

Dacă sunt doar supsecţi de coronavirus, iar rezultatul testului este negativ, persoanele decedate sunt scoase din acel sac şi familia se poate ocupa de înmormântare.

Mai multe imagini revoltătoare cu persoanele decedate, puse pe tărgi în saci negri, au fost filmate și postate pe rețelele de socializare. Se poate vedea cum rudele vin să-şi recunoască apropiaţii decedați înainte de a fi puşi în sicriu şi luaţi de către firmele de servicii funerare.

Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al DSP Constanţa a declarat că procedura este respectată.

Citește și: Rareș Bogdan: PNL ar urma să aibă undeva la 10-11 miniştri

„Sunt imagini cu impact emoţional foarte puternic, dar din punctul nostru de vedere, toată procedura a fost respectată întocmai”, spune Ene.

Judeţul Constanţa are cea mai mare rată de infectare cu noul Coronavirus din toată ţara. Numai miercuri s-au înregistrat 520 de cazuri noi, iar 3.344 de cazuri sunt încă active.

Aceasta este cauza principală pentru care morga spitalului este suprasolicitată. În ultimele 14 zile au murit peste 70 de persoane.

„Este un număr crescut de decedaţi, le facem faţă, lucrurile se rezolvă , toată lumea ştie ce are de făcut. Încercăm să ne încadrăm în cele şase ore de program, uneori le depăşim, dar - sigur, sună puţin macabru - există locuri de depozitare”, a declarat Mariana Deacu, medic șef al Serviciului Clinic Anatomie Patologică Constanţa.

Firmele de servicii funerare echipate corespunzător preiau oamenii decedaţi din containerele aflate la morga spitalului şi se ocupă de sigilarea sicriului aşa încât virusul să nu ajungă la rudele ce iau contact cu sicriul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.