Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini din satelit: O navă rusă cu cereale furate din Ucraina a ajuns în Siria (CNN)

forbes.com
vapor

Noi imagini din satelit arată că o navă rusească plină de cereale furate din fermele ucrainene a ajuns în portul sirian Latakia, pentru a doua oară în ultimele patru săptămâni, relatează CNN.

Aceasta este una dintre cele trei nave care au încărcat cereale în portul Sevastopol din Crimeea de la invazia rusă în Ucraina. A fost văzută ultima dată în Sevastopol la 19 mai și a fost urmărită ulterior în timp ce traversa strâmtoarea Bosfor și spre sud de-a lungul coastei turcești. Se estimează că nava poate transporta aproximativ 30.000 de tone de cereale.

CNN a raportat anterior că au fost văzute convoaie de camioane care transportau cereale de la ferme și silozuri din sudul Ucrainei în Crimeea. Autoritățile ucrainene au estimat, la începutul acestei luni, că forțele rusești din zonele ocupate au confiscat peste 400.000 de tone de cereale.

Furturile de cereale amenință recolta din acest an în Ucraina, care este una dintre cele mai importante țări producătoare de cereale din lume.

Pentru Rusia, cerealele sunt o marfă atractivă. Prețul grâului este de aproximativ 400 de dolari pe tonă pe piețele mondiale și a crescut brusc în acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.