Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini dramatice cu soldații ucraineni pe frontul din Donbas. Asemănarea cu condițiile din Primul război mondial e izbitoare (Video/Foto)

captura Twitter
transee ucrainene

Imagini cu soldați ucraineni stând în tranșeele pline de apă și noroi din Bahmut au fost distribuite pe rețelele de socializare, șocând prin similitudinea cu scenele Primului Război Mondial.

Umezeală, frig de noiembrie și câteva urme de zăpadă. Soldați cu haine ude, uneori direct cu bocancii în mâl sau culcați pe paturi improvizate pentru a nu sta direct în noroi.

„În timp ce civilii ucraineni se confruntă cu probleme cu electricitatea, căldura și rețeaua în majoritatea regiunilor, apărătorii noștri din Bahmut luptă pentru libertatea Ucrainei în astfel de condiții”, a scris și Anton Gherașenko, consilier în cadrul Ministerului ucrainean de Interne, distribuind la rândul său un videoclip cu soldații ucraineni.

Unii internauți au alăturat imagini din Bahmut cu imagini din Primul Război Mondial.

Ministerul rus al Apărării a anunțat oficial pe 1 august că bătălia pentru Bahmut a început însă, în pofida unor succese înregistrate în special în partea de sud a axei de atac, forțele rusești nu au reușit deocamdată să ocupe orașul, nici după aproape 4 luni de lupte.

Apărătorii ucraineni au relatat la jumătatea lunii octombrie că forțele rusești au început să atace Bahmutul cu drone kamikaze primite din partea Iranului, existând unele informații care sugerează că Moscova a transferat aici și trupe retrase din Herson, precum și militari încorporați după decretarea mobilizării parțiale în Rusia pe 21 septembrie.

Ofensiva este însă condusă de mercenarii grupului, în timp ce pe 10 noiembrie forțele ucrainene au raportat că grupul Wagner a înregistrat 140 de pierderi, dintre care 40 de morți, în doar o zi în luptele din apropierea orașului Bahmut.

Trei zile mai târziu, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a descris luptele din regiunea Donețk drept un veritabil „iad”.

„Acolo este pur și simplu un iad - acolo sunt lupte extrem de aprige în fiecare zi”, a spus liderul de la Kiev despre luptele duse de apărătorii ucraineni în contextul atacurilor repetate ale Rusiei.

„Este un tocător de carne”, a afirmat despre luptele din jurul Bahmutului și Jakub Janovsky, unul dintre analiștii militari ce scrie articole pentru cunoscutul site Oryx.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.