Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini fabuloase! Alina Bica a început o viață nouă în Italia. Fosta șefă DIICOT vinde pizza în localul partenerului

alina bica

Alina Bica a început o viață nouă în Italia. Fosta șefă DIICOT, condamnată în România, lucrează în pizzeria partenerului ei.

Alina Bica, condamnată la 4 ani de închisoare pentru favorizarea infractorului, duce o viață liniștită în sud-estul Italiei, în localitatea Altamura, provincia Bari, regiunea Puglia. Altamura este un orășel încărcat de istorie, ridicat pe o veche cetate ale cărei ziduri, construite între secolele 5 și 3 Î.Hr. dăinuie și în ziua de azi. În centrul vechi al orașului se află și principalul punct de atracție al localității: Catedrala Altamura, construită între 1232 și 1242 de Frederick al II-lea de Suabia.

În toamna anului trecut, la cinci minute de mers de catedrală, un român pe nume Florin Busuioc, a închiriat un spațiu dintr-o clădire istorică și a dechis o pizzerie. Localul se numește Noa și se află în Piazza Madonna Dei Martiri, 22, fiind ”a doua casă a Alinei Bica”, fostă șefă DIICOT, condamnată pentru favorizarea infractorului, pe numele căreia autoritățile române au emis un mandat internațional de urmărire.

În imaginile prezentate de FANATIK, Alina Bica apare la un eveniment organizat la restaurantul Noa și chiar ajutând cu preluarea de comenzi de pizza, pe terasa localului.

content-image

Sursa foto: FANATIK

Florin Busuioc, proprietarul localului, este partenerul Alinei Bica. Acesta a locuit mai bine de 10 ani în Costa Rica, stat în care Alina Bica și Elena Udrea s-au refugiat în 2017-2018, când cele două erau cercetate în mai multe dosare. În 2019, Bica a părăsit Costa Rica și s-a întors în Europa. Inițial, s-a crezut că a ajuns în Spania, acolo unde își deschisese, încă din 2017, o firmă de avocatură, Amris International Lawyers SLP.

Până la urmă, Alina Bica a ajuns în Italia, acolo unde a fost arestată, în 2020. Câteva luni mai târziu, Curtea de Apel din Bari a respins cererea de extrădare a Alinei Bica și și-a dat acordul pentru ca fosta șefă a DIICOT să execute sentința în Italia, în regim de arest la domiciliu. Din acest punct de vedere, Bica a fost o ”deschizătoare de drumuri”, pentru că ulteriori, alți condamnați celebri au luat drumul Italiei, pentru a evita executarea pedepselor cu închisoarea în România.

Alina Bica se bucură, în Italia, de un regim lejer de executare a pedepsei. Mai exact, ea este obligată să fie la domiciliu înainte de ora 23:00 și să nu părăsească imobilul până dimineața, la 07:00. În rest, are voie să facă ce își dorește, să lucreze și chiar să părăsească orașul.

Această formă de executare a pedepsei este recunoscută doar ”pe jumătate” de instanțele din România. În septembrie 2022, Curtea de Apel București a respins contestația la executare a Alinei Bica, iar judecătorii au constatat că ”nu a fost inițiată procedura de punere în executare a pedepsei închisorii, atunci când persoana condamnată nu se află pe teritoriul României”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.