Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMAGINI ȘOCANTE Momentul în care camionul intră în mulțime: Cum au încercat să-l oprească

reuters
nisa victime atentat

A fost masacru de Ziua Națională a Franței la Nisa! 84 de oameni au fost ucși și peste 100 au fost răniți după ce un terorist a intrat cu camionul în mulțimea strânsă să urmărească focurile de artificii. Camionul a ucis si ranit totul in calea sa, pe o distanta de doi kilometri. Soferul a fost ucis in cele din urma. Un martor a surprins, de la balcon, momentul in care camionul intra in multime.

Pe imagini se vede cum soferul merge foarte incet, probabil pentru a nu trezi suspiciuni, iar cand ajunge aproape de oameni accelereaza brusc si comite un masacru. Un polițist pe un scooter îi face semn să oprească, dar în zadar. Alți agenți de ordine aleargă după camion, iar unii, dându-și seama de situație, se agață, pur și simplu, de mașină în încercarea de a o opri.

Citește și: PANICĂ la Paris: Turnul Eiffel a fost învăluit în fum / VIDEO

''Eram în balcon la un hotel cu vedere spre Promenade des Anglais şi am văzut oameni care mergeau să sărbătorească 14 Iulie, apoi dintr-odată un camion s-a îndreptat în direcţia mulţimii'', a povestit martorul care a filmat imaginile.

''El conducea foarte încet, ceea ce era surprinzător'', a adăugat jurnalistul independent. ''După el s-a luat un motociclist, care circula în spatele lui şi care a încercat să-l depăşească şi chiar să deschidă portiera dinspre partea şoferului camionului'', a explicat Gutjahr, care a făcut o înregistrare video cu smartphone-ul său, utilizată de canalul public german ARD. ''Motociclistul a căzut însă sub roţile camionului'', a explicat jurnalistul german.

Citește și: Atentatul de la Nisa. Analiza in 10 puncte

''Am văzut, de asemenea, doi poliţişti care trăgeau asupra camionului'', a precizat martorul. ''Şi, în acel moment, şoferul camionului început să circule cu viteză şi a intrat în zigzag în mulţime. Apoi, timp de 15-20 de secunde s-au auzit tirurile mai multor arme'', a continuat el, precizând că scena la care el a fost martor a durat în total ''60 de secunde, nu mai mult''. El a adăugat că a coborât apoi în stradă, unde a văzut cum oamenii erau cuprinşi de panică şi că 12 corpuri neînsufleţite zăceau pe pământ.

''Era un haos absolut'', ''oamenii urlau'', a declarat un jurnalist pentru AFP, Robert Hollawy, care asista la festivităţi. ''Am văzut oameni loviţi şi fragmente zburând peste tot'', a povestit el.

Citește și: Trista premonitie despre camioane a domnului Calvar

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.