Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMAGINI SENZAȚIONALE cu Klaus Iohannis și soția sa, la Roma: Ce gest a făcut în fața românilor, la întâlnirea cu primarul Virginia Raggi - VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, marţi, de primarul Romei, Virginia Raggi, în cadrul vizitei de stat pe care şeful statului român o efectuează în Republica Italiană.

Klaus Iohannis a sosit la sediul Primăriei Romei împreună cu soţia lui, Carmen Iohannis, cuplul prezidenţial fiind întâmpinat de Virginia Raggi.

Citește și: S-a aflat! Ce salariu încasează realizatorul Rareș Bogdan și ce studii a urmat, de fapt, acesta

Mai mulţi români din Italia l-au aşteptat pe şeful statului la sosirea la Primăria din Roma, aplaudându-l, scrie agerpres.ro. Iohannis s-a oprit, în timp ce urca scările, alături de soția sa și de gazda sa, și i-a salutat pe românii care l-au așteptat.

Ulterior, preşedintele se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Italia, la care va participa şi primarul Romei.

Citește și: Gabriela Firea face o nouă rectificare bugetară! De unde va tăia bani și unde vor fi realocați aceștia

Întâlnirea va avea loc în Sala Esedra di Marco Aurelio din cadrul Musei Capitolini. Sala este una dintre cele mai importante din Muzeul Capitolin, fiind folosită pentru ceremoniile la nivel înalt, cu participarea şefilor de stat sau de guvern. Sala găzduieşte o serie de opere importante, printre care statuia de bronz a lui Marc Aureliu, realizată în jurul anului 176 d.Hr.

Vizita de stat în Italia a preşedintelui Iohannis, care se desfăşoară în perioada 14 - 17 octombrie, are loc în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi al aniversării a 10 ani de la ridicarea relaţiei bilaterale dintre România şi Italia la nivel de Parteneriat strategic consolidat.

Citește și: Sorina Matei, ironizare fară precedent la adresa președintelui Klaus Iohannis : ‘Mai are puțin și se calcă singur pe pantofi’

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, aceasta este prima vizită de stat din ultimii 45 de ani în Italia a unui şef al statului român.

Agenda vizitei a inclus întrevederi oficiale cu omologul italian Sergio Mattarella, cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Italiei, Giuseppe Conte, cu preşedintele Senatului, Maria Elisabetta Alberti Casellati, şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberto Fico.

Citește și: S-a aflat! Ce salariu încasează realizatorul Rareș Bogdan și ce studii a urmat, de fapt, acesta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.