Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini șocante cu un prizonier de război ucrainean pus să-și sape groapa și executat de ruși: Kievul cere o anchetă / Video

Al Jazeera
soldati rusi

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba a cerut luni o anchetă a Curţii Penale Internaţionale (CPI), după difuzarea unor imagini care arată, potrivit acestuia, un prizonier de război ucrainean executat de soldaţi ruşi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"O înregistrare îngrozitoare cu un prizonier de război ucrainean neînarmat executat de forţele ruse pentru că a spus pur şi simplu 'Glorie Ucrainei' ". O altă dovadă că acest război este genocid", a comentat Dmitro Kuleba pe Twitter.

"Este imperativ ca (procurorul CPI) Karim Khan să lanseze imediat o anchetă privind această crimă de război odioasă", a adăugat el. "Autorii acestor acte trebuie aduşi în faţa justiţiei", a apreciat responsabilul ucrainean.

Dmitro Kuleba a făcut referire la un videoclip care circula pe reţelele de socializare

Dmitro Kuleba a făcut referire la un videoclip care circula luni pe reţelele de socializare şi care arăta ceea ce părea a fi un soldat aflat într-un şanţ fumând o ţigară şi care a fost împuşcat cu o armă automată după ce a spus "Glorie Ucrainei".

AFP nu a putut verifica în mod independent unde şi când au fost filmate imaginile sau dacă au aratat, aşa cum au susţinut oficialii ucraineni şi utilizatorii reţelelor sociale, un prizonier de război ucrainean.

Sintagma "Glorie Ucrainei" a fost repetată luni pe reţelele de socializare din Ucraina, în timp ce mai mulţi oficiali au cerut o anchetă şi au cerut dreptate. Moscova şi Kievul s-au acuzat în mod repetat că au ucis prizonieri de război de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.