Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini spectaculoase cu 'cel mai păcătos oraş de pe pământ', scufundat după judecata lui Dumnezeu: Cum arată după sute de ani / Video

Radu Pop
Foto România TV
oraș scufundat Port Royal Jamaica cel mai păcătos oraș de pe Pământ

Imagini spectaculoase cu 'cel mai păcătos oraş de pe pământ', scufundat după judecata lui Dumnezeu: Cum arată după sute de ani / Video

Într-un fascinant act arheologic, orașul scufundat Port Royal din Jamaica, cunoscut drept "cel mai păcătos oraș de pe Pământ", și-a dezvăluit secretele uitate timp de sute de ani. Descoperit pe fundul Mării Caraibelor, acest oraș, fosta perlă a colonialismului, a fost impecabil conservat, oferind o imagine unică despre secolul al XVII-lea.

A fost descoperit „cel mai păcătos oraş de pe pământ”, scufundat după judecata lui Dumnezeu. Viața vibrantă din Port Royal în secolul al XVII-lea era o poveste de pirați, corsari, și aventuri exotice. Portul, situat strategic în Caraibe, a devenit un centru comercial aglomerat și plin de viață. Cu nave care intrau și ieșeau din port, orașul s-a câștigat faima de a fi „cel mai păcătos oraș de pe Pământ”, scrie romaniatv.net.

Pe 7 iunie 1692, Port Royal a fost lovit de un cutremur devastator, iar două treimi din oraș s-au scufundat în mare în doar câteva minute

La ora 11:43, pe 7 iunie 1692, Port Royal a fost lovit de un cutremur devastator, iar două treimi din oraș s-au scufundat în mare în doar câteva minute. Conducătorii din acea perioadă au interpretat cutremurul ca o „judecată severă a lui Dumnezeu”, considerând că acesta era un act de pedeapsă divină pentru păcatele locuitorilor săi.

Astăzi, Port Royal reprezintă un sit arheologic subacvatic esențial, fiind singurul oraș scufundat din emisfera vestică. Descoperirile uluitoare includ, printre altele, oale și tigăi din fontă, rămășițe de butoaie ce conțineau gunoiul zilei, precum și păr și tunsori, dar un ceas de buzunar care a permis arheologilor să identifice momentul exact al cutremurului.

Orașul scufundat Port Royal a fost recunoscut de UNESCO drept „un exemplu excelent de ansamblu arhitectural reprezentând viața de zi cu zi într-un oraș-port colonial”. Acest sit arheologic subacvatic prezintă un miracol arheologic, păstrând detaliile unei epoci îndepărtate sub apele Mării Caraibelor.

Portul păcătos al Jamaicăi, scufundat în adâncuri, continuă să dezvăluie mistere și să ofere oamenilor de astăzi o fereastră către viața tumultoasă și intrigantă a secolului al XVII-lea. Această descoperire remarcabilă își păstrează relevanța nu doar pentru istorici, ci și pentru cei fascinați de trecutul îndepărtat al umanității.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.