Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMAGINI TERIBILE Au rupt în bătaie un cal cu care voiau să fure fier vechi

Poliţiştii din judeţul Hunedoara au confiscat, în premieră, un cal care era chinuit de stăpânii săi, animalul fiind lovit de aceştia în timp ce se afla la pământ pentru că nu mai putea trage o căruţă cu fier vechi furat de la Preparaţia de cărbune Coroieşti, a informat luni Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Cazul a fost semnalat poliţiştilor din oraşul Vulcan, echipajul care s-a deplasat la faţa locului constatând că doi bărbaţi, cu vârstele de 18 şi 40 de ani, încercau să sustragă mai multe componente din fier vechi pe care intenţionau să le valorifice la un centru de colectare.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Președintele României nu mai are salariul cel mai mare și trebuie să reanalizăm această lege a salarizării’

"Cu ocazia deplasării la faţa locului, poliţiştii au constatat şi faptul că persoanele în cauză intenţionau să transporte fierul vechi cu o căruţă trasă de un cal pe care îl loveau cu un bici, în timp ce acesta era trântit la pământ. Prin urmare, la faţa locului au fost solicitaţi şi reprezentanţi ai Autorităţii Sanitar-Veterinare şi ai Biroului pentru Protecţia Animalelor, fiind emis ordinul de plasare a animalului în adăpost. Ulterior, Consiliul Judeţean Hunedoara, ca urmare a competenţelor ce îi revin, a asigurat punerea în plasament a animalului în cadrul unui adăpost aparţinând unei asociaţii de profil", se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de furt calificat şi schingiuirea şi maltratarea animalelor, scrie agerpres.ro.

Citește și: Medicul Radu Țincu atrage atenția: ‘Donarea după vaccinare poate să altereze răspunsul imunitar’

Conform poliţiştilor, acesta este primul caz de confiscare a unui animal prin emiterea ordinului de plasare a animalului în adăpost din judeţul Hunedoara.

Începând cu luna decembrie 2020, la nivelul IPJ Hunedoara a fost înfiinţat Biroul pentru Protecţia Animalelor, structură prevăzută cu funcţii de ofiţeri, agenţi de poliţie, precum şi de ofiţeri specialişti-medici veterinari.

Citește și: Ultim moment! DNA a hotărât: Călin Popescu Tăriceanu, inculpat în dosarul în care este acuzat de luare de mită .

 

.

 

 

Cal lovit de hoţii de fier vechi, pentru că nu a mai putut căra fierul. Atenţie, imagini cu impact emoţional

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.