Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMAGINI TULBURĂTOARE Ce a declanșat revolta în Charlotte. Cum a fost ucis Keith Scott/ VIDEO

twitter.com
charlotte

Soția bărbatului de culoare din orașul american Charlotte, care a fost ucis de polițiști, a dat publicității o înregistrare video cu momentele în care acesta a fost împușcat. Cazul a stârnit revolte violente în oraș, iar președintele american a fost nevoit să intervină.

Filmarea a fost realizată cu telefonul mobil. În imagini nu se vede exact momentul în care Keith Scott este împușcat, însă se aud focurile de armă trase de ofițeri. De asemenea, soția acestuia încearcă să discute cu polițiștii și le spune acestora:  „Nu îl împuşcaţi. Nu are nicio armă”.

În prima parte a clipului, imaginile nu sunt clare, pentru că mâna femeii, Rakeyia Scott, tremura. În filmare apar mai mulţi ofiţeri de poliţie care înconjoară un vehicul aflat într-o parcare. Un ofițer se aude apoi cum strigă la Scott să „lase arma”.

“Nu are armă! Nu vă va face nimic. Tocmai şi-a luat medicamentele”, se aude soția bărbatului.  „Keith, nu îi lăsa să spargă geamurile; coboară din maşină. Keith! Nu o face. Keith, coboară din maşină. Keith! Keith, nu o face. Nu o face. Keith! Keith! Keith!”, mai spune soţia victimei.
Imaginea tremură din nou, iar, apoi se aud focuri de armă.

„L-ai împuşcat? L-ai împuşcat? Ar fi bine să nu fie mort”, strigă soția bărbatului Doi bărbaţi se văd îngenunchind lângă persoana cu pantaloni albaştri, aparent Keith Scott, care zace pe jos.

Potrivit poliţiei, un ofiţer l-a împuşcat pe Scott marţi, după ce acesta a refuzat să lase arma deoparte. Familia sa spune că nu avea nicio armă. Mai mult, familia bărbatului a afirmat că a dat publicității filmarea deoarece autorităţile nu vor să facă publică înregistrarea făcută de camera poliţiei.

Cazul a stârnit revolte violente în orașul american Charlotte, zeci de oameni fiind răniți în urma confruntăilor. În prima noapte a protestelor violente, un manifestant a fost ucis, după ce a fost împușcat de un alt civil. După a doua noapte de proteste, guvernatorul din Carolina de Nord, Pat McCrory, a declarat stare de urgenţă.

În urma acestor revolte, președintele americna Barack Obama a fost nevoit să intervină. Liderul de la Casa Albă a făcut apel la găsirea unei soluţii paşnice în criza nou-apărută.

„Cei mai mulţi dintre protestatari, care au fost îngrijoraţi în legătură cu relaţiile dintre poliţie şi comunitate, acţionează în mod corect. Din când în când, vedem însă indivizi care fac acest lucru incorect”, a declarat liderul de la Casa Albă.

În ultimii doi ani, poliţişti au ucis afroamericani care, în unele cazuri, nu erau înarmaţi, în mai multe oraşe din ţară, sau au tratat persoane de culoare cu o brutalitate gratuită, care a şocat populaţia.

Mişcarea Black Lives Matter a apărut în Statele Unite după uciderea unui adolescent de culoare, Trayvon Martin, în vârstă de 19 ani,  de către un ofiţer de poliţie alb, George Zimmerman. La un an de la moartea tânărului, polițistul a fost găsit nevinovat de moartea adolescentului de culoare, ceea ce a dus la proteste de amploare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.