Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini unice cu cea mai nouă stație de metrou din București. Lucrarea va fi terminată la finalul anului 2022 (Video)

Primaria Sectorului 4
tudor arghezi metrou

Stația supraterană pe care Primăria Sectorului 4 o construiește cu bani europeni pe Soseaua Berceni, de pe una dintre cele mai aglomerate magistrale de metrou, M2 Berceni-Pipera, va fi gata până la sfârșitul anului.

Este o premieră pentru București ca o stație de metrou să fie construită de o administrație locală, în acest caz, de Primăria Sectorului 4, și nu de Metrorex, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor (Guvern), administrația centrală, arată b365.ro.

Stația Tudor Arghezi va fi finalizată, din punct de vedere logistic și al infrastructurii de transport, la finalul anului 2022, urmând ca Metrorex să facă verificările tehnice și să o dea în circulație. Potrivit purtătorului de cuvânt al PS4 Violeta Boerescu, probabil în prima jumătate a anului viitor se va putea circula până la stația Tudor Arghezi.

Stația supraterană Tudor Arghezi de pe Sos Berceni, în prelungirea Magistralei 2, care se construiește cu fonduri europene, 50 mil de euro, sume contractate de Primăria Sectorului 4, va deservi zonele de la limita orașului, la intrarea în Capitală, pentru a reduce traficul rutier.

Potrivit descrierii, cu o lungime de 1,6 kilometri, supraterană, cu parter și două etaje și cu un design futurist, noua stație de metrou va beneficia de șase zone de acces pietonal, dintre care două vor fi situate pe partea opusă a șoselei, fiind asigurată o legătură printr-un pasaj pietonal pe sub Șoseaua Berceni și de o parcare de 300 de locuri

În plus față de stația Tudor Arghezi, parteneriatul cu Metrorex – dezvoltat de Sectorul 4 – presupune și modernizarea a 9 stații de metrou, primele fiind Apărătorii Patriei si Constantin Brâncoveanu, urmând Piața Unirii, Timpuri Noi, Tineretului, Eroii Revoluției, Piața Sudului, Dimitrie Leonida si Berceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.